Έκτακτη συνέλευση στο Δισπηλιό - Έγγραφο με μέτρηση της επικίνδυνης ουσίας στο 91,6! Στο 11,7 τον Μάρτιο! - OlaDeka

Έκτακτη συνέλευση στο Δισπηλιό – Έγγραφο με μέτρηση της επικίνδυνης ουσίας στο 91,6! Στο 11,7 τον Μάρτιο!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

«Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του χωριού να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 22/07/2018 και ώρα 7:30μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου με θέμα τη Συγκρότηση Επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα ακαταλληλότητας του νερού που προέκυψε το τελευταίο δεκαήμερο.
Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού» είναι το κείμενο της πρόσκλησης για το σοβαρό θέμα.

Η συνέλευση γίνεται σε φορτισμένο κλίμα μετά τη διαρροή εγγράφων στον alphafm.gr  που δείχνουν ότι το επιτρεπόμενο όριο των 10 mg σε Τετραχλω-τριχλωροαιθένιο είχε ξεπεραστεί και τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να απαγορευτεί η χρήση του νερού ή να γίνει κάποια σχετική σύσταση – ενημέρωση τότε στους κατοίκους. Το oladeka.com επικοινώνησε με ειδικούς εργαστηρίων ανάλυσης νερού για το συγκεκριμένο θέμα. Η απάντηση ήταν ότι δικαιολογείται η πιθανότητα αστοχίας σε ανάλογα αποτελέσματα σε ποσοστό απόκλισης 30%.

Οπότε η υπέρβαση κατά 1,7 μονάδες θεωρείται ως μη ανησυχητική και δεν προβλέπεται κάποια ενέργεια. Ακόμη και έτσι όμως να είναι θεωρείται σίγουρη η μεγάλη αντίδραση των πολιτών που αν μη τι άλλο δικαιούνταν τουλάχιστον να ενημερωθούν, κάτι που ούτε και σήμερα δεν γίνεται επίσημα παρά μόνο με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μετά από διαρροές δημόσιων εγγράφων.

disp-analiseis-nero

Δείτε την τιμή σε Τετραχλωροαιθένιο & τριχλωροαιθένιο στις 29 ΜΑΙΟΥ 2018 χωρίς όμως να υπάρξει καμία απαγόρευση (εδώ αρχίζει να αποδυναμώνεται και η τοποθέτηση περί 30% αστοχίας αφού η συγκέντρωση της ουσίας φτάνει τα 13,4 mg):

Σε νέα μέτρηση από τις 29.5.2018 βλέπουμε την τιμή σε Τετραχλωροαιθένιο & τριχλωροαιθένιο στο 13,4 με όριο το 10

Μετρήσεις από δυο διαφορετικά σημεία :

1

2

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria