Τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό - OlaDeka

Τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το σκοπιανό, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής:

«Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Η ομιλία Μπακογιάννη

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές την Παρασκευή  κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς να τους κατονομάσει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «κακή», δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τον πρώην πρωθυπουργό. Ειδικότερα είπε πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο μόνος ηγέτης που διαπραγματεύτηκε για το καλό της πατρίδας». Με «μέτρο και λόγική είπε υπερασπίστηκε το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα», είπε.

«Όλοι όσοι προσεγγίζουμε το θέμα ψύχραιμα και νηφάλια, συμφωνούμε ότι όχι μόνο μπορούσαμε, αλλά έπρεπε από τις αρχές του 1990 να είχαμε βρει λύση. Όμως, τότε, δυστυχώς, μας κάλυψε το κύμα του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας. Κέρδισε ο τυχοδιωκτισμός. Κέρδισε ο καιροσκοπισμός», τόνισε ρίχνοντας καρφιά για τον Αντώνη Σαμαρά και για την στάση του.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο 2008… δείχνοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, που τότε ήταν ανώτερο στέλεχος του ΛΑΟΣ: «στόχος της στρατηγικής μας το 2007 – 2008 ήταν να μην γίνει το Σκοπιανό θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης. Για αυτό ενημέρωσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πριν ξεκινήσουμε τη διεθνή εκστρατεία εν όψει του Βουκουρεστίου. Για αυτό παρουσιάσαμε την πρότασή μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Για αυτό καταθέσαμε το σχέδιό μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο, μάλιστα, κατά ιστορική ειρωνεία, τον κ. Καμμένο. Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βεβαίως του ακραίου ΛΑΟΣ».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria