Προστασία από τους βίγκαν ζητούν οι γάλλοι κτηνοτρόφοι - OlaDeka

Προστασία από τους βίγκαν ζητούν οι γάλλοι κτηνοτρόφοι

Οι βίγκαν ακτιβιστές που προκαλούν ζημιές σε καταστήματα που πωλούν κρέας έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους, με τους επαγγελματίες να ζητούν παρέμβαση του προέδρου Μακρόν.

Προστασία από τους βίγκαν ακτιβιστές ζητούν με επιστολή τους προς την κυβέρνηση οι γάλλοι κτηνοτρόφοι, κατηγορώντας τους ότι επιχειρούν να παύσουν την παραδοσιακή κατανάλωση κρέατος στην χώρα.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται τη Γαλλική Ομοσπονδία Κρεοπωλών, καταστήματα έχουν δεχτεί επιθέσεις με πέτρες ή έχουν καταστραφεί με γκράφιτι και αυτοκόλλητα εναντίον της κατανάλωσης κρέατος.

Τους τελευταίους μήνες δεκαπέντε καταστήματα έχουν δεχτεί επιθέσεις με ψεύτικο αίμα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μάλιστα Ζαν-Φρανσουά Γκιάρ υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια μορφή τρομοκρατίας.

Οι βίγκαν θέλουν «να επιβάλλουν στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τον τρόπο ζωής τους, ακόμη και την ιδεολογία τους».

Οι χορτοφάγοι και οι βίγκαν αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του γαλλικού πληθυσμού. Σύμφωνα με έρευνα του 2016, μόνο το 3% των Γάλλων δηλώνουν χορτοφάγοι.

«Ο βίγκαν τρόπος ζωής έχει υπερπροβληθεί από τα ΜΜΕ», τονίζει ο Γκιάρ.

Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την πώληση κρέατος έχουν απευθυνθεί στον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ζητώντας να ληφθούν μέτρα εναντίον πράξεων τις οποίες οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «αντι-κρεατικές».

Μάλιστα, διεκδικούν μεταξύ των άλλων την απαγόρευση χρήσης λέξεων όπως «μπριζόλα», «φιλέτο», «μπέικον» και «λουκάνικο», για την περιγραφή προϊόντων που δεν περιέχουν κρέας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria