Ο Δημ. Κοσμίδης για τα δύο νέα προγράμματα που σκοπεύει να υλοποιήσει η ΕΟΓ και για το όνομα των Σκοπίων - OlaDeka

Ο Δημ. Κοσμίδης για τα δύο νέα προγράμματα που σκοπεύει να υλοποιήσει η ΕΟΓ και για το όνομα των Σκοπίων

«Animal rights» και «η γούνα καταπολεμά τον καρκίνο», είναι τα δυο νέα προγράμματα που σκοπεύει να υλοποιήσει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης το πρώτο πρόγραμμα  το οποίο έχει εγκριθεί και θα υλοποιηθεί στην Καστοριά, αφορά την κατάρτιση των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων, ενώ το δεύτερο το οποίο ακόμη δεν εγκρίθηκε, αφορά την προώθηση και προβολή της φυσικής γούνας η οποία είναι οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον.

«Φέτος όλα τα κράτη έχουν επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του πλαστικού. Η συνθετική γούνα είναι νάιλον. Με το πρόγραμμα «η γούνα καταπολεμά τον καρκίνο», θέλουμε να δείξουμε ότι γυναίκες που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου του μαστού, θέλουν να φορέσουν κάτι το αυθεντικό το οικολογικό δεν θέλουν να φορέσουν το νάιλον αλλά μια οικολογική γούνα για να αισθανθούν καλύτερα», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Ο κ. Κοσμίδης είχε την π. εβδομάδα συναντήσεις στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γούνας αλλά και με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη τους οποίους ενημέρωσε για τα δυο αυτά προγράμματα.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στη διοργάνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας του Summer School, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός.

Ανακοίνωσε ότι αρκετοί σπουδαστές από όλο τον κόσμο έχουν   εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτό.

Τις φετινές εργασίες αναμένεται να τις παρακολουθήσουν 28 άτομα η επιλογή των οποίων θα γίνει με αυστηρά κριτήρια.

Ο Δημήτρης Κοσμίδης αναφέρθηκε όμως και στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο μετέχει ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας.

Δήλωσε, ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε και είχε ως θέμα την έγκριση ψηφίσματος για το σκοπιανό, έγινε καθυστερημένα.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο έπρεπε να γίνει πριν από τουλάχιστον 20 – 25 μέρες. Το είχαμε φέρει εμείς ως αντιπολίτευση δεν στάθηκε δυνατόν να συζητηθεί στις 30 Μαΐου. Μας καθησύχασαν δηλαδή λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ότι δεν θα υπογραφεί μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία. Έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε σε ένα άλλο Περιφερειακό Συμβούλιο», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οι προτάσεις που καταθέσαμε στο ψήφισμα, θα ήταν ένα καλό διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί ότι η Μακεδονία ως όνομα ως γλώσσα και ως ιθαγένεια είναι αδιαπραγμάτευτα. Αυτά τα τρία έχουν ήδη φύγει από την Κυριακή. Για μας τους Έλληνες   έχει αρθεί το δικαίωμα που είχαμε μέχρι τώρα για το όνομα των Σκοπίων.

Τώρα θα λέμε Μακεδονία κι εμείς θα «είμαστε στην ευχάριστη θέση» να μην ασκήσουμε βέτο για το ονοματολογικό. Πρέπει να το καταπιούμε με λίγα λόγια.

Ε.Ψ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria