Οι Αμερικανοί αποχαιρετούν τα...μπέργκερ για τα φυτικά υποκατάστατα! - OlaDeka

Οι Αμερικανοί αποχαιρετούν τα…μπέργκερ για τα φυτικά υποκατάστατα!

Φαίνεται πως οι άλλοτε φανατικοί κρεατοφάγοι Αμερικανοί άρχισαν να βάζουν μυαλό και αναζητούν πλέον κάτι πιο υγιεινό για τη διατροφή τους. Οι τεράστιες μπριζόλες και τα ζουμερά μπέργκερς, που είχαν γίνει συνώνυμο με τα παραδοσιακά αμερικανικά μπάρμπεκιου, φαίνεται πως σιγά-σιγά θα καταλήξουν απλά κακές συνήθειες ενός αμαρτωλού διατροφικού παρελθόντος.

Ειδικότερα, το ένα τρίτο όλων των Αμερικανών και το 37% της γενιάς των μιλένιαλς προσανατολίζονται στο να αγοράζουν περισσότερα φυτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, σύμφωνα με σχετική έκθεση για λογαριασμό της ετήσιας επιθεώρησης για τις τάσεις στον τομέα τροφίμων και ποτών, «Summer Food & Drink Trends». Συγκεκριμένα, φυτικά υποκατάστατα κρέατος από αρτόδεντρο, μαύρα φασόλια, μανιτάρια και κουνουπίδι γίνονται πλέον πολύ δημοφιλή και αντικαθιστούν τα πατροπαράδοτα και πολυαγαπημένα μπιφτέκια, μπριζόλες και λουκάνικα.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων προϊόντων όπως το Jackfruit έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά, καθώς η κρεάτινη υφή τους μπορεί να τεμαχιστεί για να μοιάζει με κιμά χοιρινό ή κοτόπουλο. Η εταιρεία Upton’s Naturals, μια εταιρεία φυσικών τροφίμων που επικεντρώνεται σε εναλλακτικές πηγές κρέατος, αποδίδει στα ακανθώδη φρούτα που προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία την εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις της.

Η εταιρεία πωλεί προϊόντα από τεμαχισμένο αρτόδεντρο που πρόκειται για ένα είδος φυτού που οπτικά θυμίζει φραγκοσυκιά, ωστόσο στη γεύση του είναι σαν βραστή πατάτα ή ψωμί, ιδιότητα από την οποία πήρε και το όνομα του. Είναι πλούσιο σε ενέργεια από τους υδατάνθρακες, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και διαθέτει περισσότερο κάλιο από 10 μπανάνες μαζί.

«Η εταιρεία μας έχει διπλασιάσει το προσωπικό της και έχει μεγαλώσει συνολικά κατά 300%», δήλωσε ο Νταν Στάκμαν, επικεφαλής της εταιρείας Upton’ s Naturals. «Καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές υιοθετούν μια vegan διατροφή ή τουλάχιστον ενσωματώνουν περισσότερα φυτικά τρόφιμα στη διατροφή τους, θα δούμε μια συνεχή αύξηση της δημοτικότητας των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος», καταλήγει ο  Νταν Στάκμαν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria