ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Α.Ε.Π.Ι. - OlaDeka

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Α.Ε.Π.Ι.

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Στις 07/06/2018 η Υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου, ανακοίνωσε ότι θα κληθούν να πληρώσουν και για τις προηγούμενες οφειλές, οι χρήστες που δεν είχαν άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης (κατά την διάρκεια που δεν είχε ανακληθεί η Άδεια της Α.Ε.Π.Ι.).

Ενημερώνουμε όλους τους χρήστες και ειδικά τα μέλη καταστήματα του Πανελλήνιου Σωματείου Εστιατορίων- Καφετεριών –Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ), ότι δυστυχώς το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την έναρξη  είσπραξης και παλαιών οφειλών, χωρίς οι εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες και συνάδελφοι   να γνωρίζουν την διαδικασία τον τρόπο και αν ακολουθείται η διαδικασία της τήρησης της νόμιμης διαδικασίας εξακρίβωσης της βεβαίωσης μουσικής,  με την σύμπραξη δημόσιας αρχής ως προβλέπεται στον Νόμο 2121/1993 Άρθρο 55 Παράγραφος 1.

Προσοχή σε σημερινή μας έκτακτη και επείγουσα ενημέρωση που ζητήσαμε από τη Δ/νση του  Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.), μας πληροφόρησαν ότι πολλοί τραγουδιστές, μουσικοί, συνθέτες, στιχουργοί ανέθεσαν την διαχείριση τω Πνευματικών τους Δικαιωμάτων άλλοι μεν στην Αυτοδιαχείριση, άλλοι δε στον νέο φορέα του Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο ερώτημα μας εάν θα συνεχίσουν να εισπράττουν οι νέοι φορείς με τον ίδιο τρόπο που εισέπραττε  η Α.Ε.Π.Ι., μας απάντησαν ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Επίσης στο ερώτημα μας, εάν συνάδελφοι χρησιμοποιούν  ρεπερτόριο το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι ελεύθερο και δεν έχει παραχωρηθεί σε κανένα φορέα, απάντησαν ότι δεν υποχρεούται σε καταβολή Πνευματικών Δικαιωμάτων στους αναφερόμενους νέους ανωτέρους φορείς.

Συνιστούμε λοιπόν στους συναδέλφους να είναι εφοδιασμένοι με τα ανάλογα παραστατικά χρήσης ελεύθερου ρεπερτορίου και να χρησιμοποιούν το ελεύθερο ρεπερτόριο.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria