Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ - OlaDeka

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ

Ένα τέλειο γλύκισμα ψυγείου με κρέμα και ζελέ. Κλασικό, καλοκαιρινό γλύκισμα με ελαφριά υφή και δροσερή ανάλαφρη γεύση. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους καλοκαιρινό γλυκάκι που σίγουρα θα το απολαύσετε όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 6 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (τη σκόνη για τη κρέμα)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες + 4 κ.σ. για άλειμμα των μπισκότων
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (225 γρ.)
  • 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα (π.χ. φρουί ζελέ Γιώτης – διπλό οικογενειακό μέγεθος)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάτε τη παρασκευή της κρέμας Άνθος Αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, με τη διαφορά ότι θα χρησιμοποιήσετε 1 λίτρο γάλα και 4 κ.σ. ζάχαρη αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται στη συσκευασία.
  2. Μόλις πήξει η κρέμα την αποσύρετε από τη φωτιά και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Την αφήνετε να σταθεί για 1-2 λ και στη συνέχεια τη καλύπτετε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τους ζελέδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τους αφήνετε στην άκρη μέχρι να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τους βάζετε στο ψυγείο.
  4. Παίρνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με διάσταση βάσης 35×25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30×30 εκ. και τοποθετείτε στη βάση τους 1 στρώση μπισκότων, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά. Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο γάλα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  5. Από πάνω βάζετε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφετε με το υπόλοιποι γάλα. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα, ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνειά της και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για ½ ώρα περίπου.
  6. Μόλις αρχίζει να πήζει το ζελέ (μην το αφήσετε να σταθεροποιηθεί) το στρώνετε προσεκτικά πάνω από τη κρέμα. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία του στη γεύση και την υφή του γλυκού σας

  • Αλείφετε τα μπισκότα με πινέλο και δεν τα βουτάτε μέσα στο γάλα, για να μη μουλιάσουν υπερβολικά.
  • Αν θέλετε, για το ράντισμα των μπισκότων χρησιμοποιήστε 2 κ.σ. γάλα + 2 κ.σ. κονιάκ.
  • Για πιο φραουλένια γεύση, στην παρασκευή του ζελέ αντικαταστήστε τα 2 ποτήρια νερό με έτοιμο χυμό φράουλα.
  • Αν παραπήξει το ζελέ, πριν το απλώσετε, δεν το πετάτε. Το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να ξαναγίνει κάπως ρευστό.
  • Αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό και με άλλο είδος μπισκότου επιλογής σας: όπως digestive ή Πτι Μπερ ολικής αλέσεως κ.λ.π.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria