ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΧΕΔΙΑΖΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ - OlaDeka

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΧΕΔΙΑΖΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η τοποθεσία της θα ήταν κοντά στο Πολύκαστρο – Σε αυτήν οι Τούρκοι σκόπευαν να αναπτύξουν άρματα μάχης και ελικόπτερα, απειλώντας ευθέως και διαρκώς την Θεσσαλονίκη

Την αναχαίτιση μιας μεγάλης απειλής κατάφερε η χώρα μας συνάπτοντας συμφωνία με τη ΠΓΔΜ. Στην εύλογη απορία “τι κερδίσαμε από την συμφωνία;” που απασχολεί την κοινή γνώμη η απάντηση είναι ότι σπάσαμε το βόρειο σκέλος μιας τουρκικής “δαγκάνας” που σκόπευε να μας κλείσει και να μας “σφίξει” από βόρεια και ανατολικά.

Έτσι ξεκινάει το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της η κυριακάτικη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ αναφερόμενη σε αυτή την πολύ σοβαρή αποκάλυψη επικαλούμενη ασφαλείς πηγές που ισχυρίζονται ότι αφού οι τούρκοι δεν μπορούν να προελάσουν στον Έβρο, σχεδίασαν να βρεθούν στα βόρεια σύνορα μας, να ελέγχουν τον διευρωπαϊκό διάδρομο 10, (που ενώνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την Ευρώπη) όπως και τη μελλοντική σύνδεση του Αξιού με τον Δούναβη – έργο μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα απειλούσαν την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής δηλαδή τους αγωγούς που θα περάσουν από το ελληνικό έδαφος.

Η τοποθεσία που φαίνεται ότι είχαν επιλέξει οι Τούρκοι είναι κοντά στο Πολύκαστρο, περιοχή από όπου εισέβαλαν στη χώρα μας και οι Ναζί κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Άρματα, επιθετικά ελικόπτερα και στρατός θα απειλούσε μόνιμα την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αναφερθεί στον τουρκικό κίνδυνο από τον βορρά σε μία σειρά από τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

Όπως είχε αποκαλύψει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Ζόραν Ζάεφ αεροπορική βάση ως αντάλλαγμα για την στήριξη και τη βοήθεια που προσφέρει. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτιόνταν: ” Θα επιτρέψουμε να έχουμε και στα βόρεια μας μια τουρκική βάση; Θα πω ότι ειδικά σήμερα, επείγει μια καλή συμφωνία με τους βόρειους γείτονες. Να μην τους δώσουμε πακέτο στους τούρκους”

Η τουρκική απειλή όμως επισημάνθηκε στην Βουλή και από την Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία αναφέρθηκε στην συνάντηση Ιβανόφ – Ερντογάν τον Φεβρουάριο του 2018 κατά την οποία οι δύο πρόεδροι δώσανε τα χέρια για βάση και κοινή στόχευση στην επικείμενη τότε διαπραγμάτευση Ελλάδας – Σκοπίων. Η κα Τελιγιορίδου παρατηρεί ότι οι μόνοι που αντέδρασαν σε διεθνές επίπεδο για την συμφωνία ήταν και πάλι αυτοί: Ο Ερντογάν και ο Ιβανόφ. Γιατί άραγε;

Στο λεγόμενο “ισλαμικό τόξο” που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία από το 1990 έχει αναφερθεί και ο Νίκος Κοτζιάς. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε ότι ο κόσμος αλλάζει, γύρω μας έχουμε φωτιές και πολέμους, έχουμε αστάθειες,  έχουμε μια τρελαμένη Τουρκία, έχουμε πόλεμο στη Λιβύη, στην Συρία, στο Ιράκ και πρέπει να χουμε σταθερότητα, η αστάθεια αυτού του μικρού κρατιδίου θα πέσει πάνω μας. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας, θα βρεθούμε περικυκλωμένοι από τρίτες δυνάμεις που θα μας σφίγγουν από Ανατολάς και Βόρεια σαν δαγκάνα.

Σήμερα οι ελίτ, οι ηγετικές δυνάμεις της “Βόρειας Μακεδονίας” και η στρατιωτική τους ακαδημία, βρίσκονται υπό την εκπαίδευση της Τουρκίας. Σε όποιον αρέσει αυτό να βγει να το πει.Εμένα δεν μου αρέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

ns
Η τουρκική απειλή επισημάνθηκε και από την Ολυμπία τελιγιορίδου

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria