43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς - 1339 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 49 ΧΩΡΕΣ - OlaDeka

43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς – 1339 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 49 ΧΩΡΕΣ

Η αυξημένη κατά 18%, σε σχέση με πέρυσι, επισκεψιμότητα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, σε συνδυασμό με την εμπορική κίνηση που δημιουργήθηκε το τετραήμερο της λειτουργίας της (3-6 Μαΐου), ευνόησε την ψυχολογία των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους  και να προβούν σε εμπορικές πράξεις με τους 1.339 επισκέπτες που προσήλθαν από 43 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η παρουσία των Ρώσων και Ουκρανών πελατών ήταν ισχυρή και αυξημένη σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση, σε αντίθεση με τις δύο Εκθέσεις που προηγήθηκαν, σε Μιλάνο και Χονγκ Κονγκ, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία εμπόρων από χώρες της Ευρώπης, αλλά και την Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των εμπορικών επισκεπτών, το 35,40% αυτών προήλθαν από την Ρωσία, το 8,36% από την Ουκρανία, ακολούθησαν η Ιταλία και η Τουρκία με ποσοστό 5% και 4,71% αντίστοιχα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν για πρώτη ίσως φορά μετά από αρκετά χρόνια και η παρουσία των Αμερικανών εμπόρων σε ποσοστό 3,96%.

Επίσης, ενθαρρυντικό ήταν το ενδιαφέρον των Κινέζων και Κορεατών εμπόρων, γεγονός το οποίο δίνει προοπτικές για το άνοιγμα των ανατολικών αγορών.

Η Έκθεση ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 2018, με την Τελετή των Εγκαινίων, όπου παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στον οποίο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων, τα οποία αφορούν στην παροχή φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων για την εξωστρέφεια και την καθιέρωση του Brandname του κλάδου της γούνας σε συνδυασμό με την πιστοποίηση του προϊόντος, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα της Δυτικής Μακεδονίας, που σε έναν μεγάλο βαθμό βασίζεται στην τοπική βιομηχανία της γούνας.

Ο Υφυπουργός, από την πλευρά του, έδωσε έμφαση στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων στη χώρα προϊόντων, θεωρώντας ότι η γούνα είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα εξωστρέφειας της Ελλάδος, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα,  πως η Πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει τον κλάδο στα θέματα προώθησης της γούνας στο εξωτερικό, ως πιστοποιημένο ελληνικό προϊόν.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος εξήγγειλε την άμεση υλοποίηση προγράμματος ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την πιστοποίηση του προϊόντος της γούνας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  πρόγραμμα κατάρτισης 500 εργατοτεχνιτών γούνας, καθώς και χρηματοδότηση δράσεων εξωστρέφειας ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σε φορείς και επιχειρήσεις.

Καλή επιτυχία στους γουνοποιούς ευχήθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας, ως συνδιοργανωτής φορέας της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς  και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών σε πρόσωπα και φορείς που διαχρονικά στήριξαν τον Σύνδεσμο και τον κλάδο της γούνας και πιο συγκεκριμένα, στον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, στα τρία μεγαλύτερα δημοπρατήρια γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο: NAFA, KOPENHAGEN, SAGA FURS, στη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO για την πολύτιμη συνεργασία της τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και την Ιταλίδα εκδότρια DILETA PAGIN για την ανελλιπή της παρουσία στις Εκθέσεις Γούνας Καστοριάς για 30, περίπου, χρόνια.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε το φαντασμαγορικό GALA FASHION SHOW της Έκθεσης, όπου 11 από τις σημαντικότερες ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις παρουσίασαν τις κορυφαίες, υψηλής ραπτικής  δημιουργίες τους, ενώ την έναρξη του cat walk έκανε το Σχεδιαστικό Κέντρο της KOPENHAGEN FUR, που ήταν ο αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας 7 πανέμορφα κομμάτια από τη νέα του κολεξιόν.

Την παρουσίαση έκανε η Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ ανάμεσα στα μοντέλα ξεχώρισε η παρουσία του Γιάννη  Σπαλιάρα. Το GALA, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Λάκης Γαβαλάς, και ο ρώσος σχεδιαστής μόδας, Sergey Efremov.

Την 43η Δ.Ε.Γ.Κ. συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Δημοπρατήριο Γουνοδερμάτων της NAFA, Χρυσός Χορηγός η SAGA FURS και ασημένιος χορηγός η Εθνική Τράπεζα. Την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς υποστήριξαν οι Δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria