Πλανήτης ή Πλαστικό; - OlaDeka

Πλανήτης ή Πλαστικό;

Του Θανάση Μπατσόπουλου

  Χαρακτηρίζεται τ ο  ε ξ ώ φ υ λ λ ο  τ η ς  χ ρ ο ν ι ά ς του περιοδικού παγκόσμιας κυκλοφορίας NATIONAL GEOGRAPHIC με μια φωτογραφία Π λ α σ τ ι κ ή ς   Σ α κ ο ύ λ α ς στα βάθη των Ωκεανών και με τίτλο P L A N E T   O R   P L A S T I C?  ” Πλανήτης ή Πλαστικό;;”.
   Με αυτό το εξώφυλλο θα κυκλοφορήσει το Περιοδικό τον Ιούνιο, καλώντας την παγκόσμια κοινωνία σε μια επανάσταση αφυπνίζοντας την να αγωνιστεί κατά του πλαστικού και ασφαλώς κάθε είδους και όχι μόνον της πλαστικής σακούλας επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον από το ανεύθυνο διασκόρπισμά τους .
     Εξ αιτίας λοιπόν αυτής της έκδοσης νομίζω ότι δικαιολογημένα αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν φιλοζωικές οργανώσεις που ανελέητα πολεμούν την μόδα της γούνας να υποστηρίζουν πως η πλαστική γούνα και μόνον είναι οικολογική όταν μάλιστα είναι αναντίρρητα κοινώς διαπιστωμένο ακριβώς το αντίθετο ακόμη και για το εν λόγω περιοδικό του Ιουνίου; Και όταν μάλιστα τούς έχει επισημανθεί επανειλημμένα πως το πλαστικό ρούχο δεν αποτελεί μόνον κίνδυνο για το περιβάλλον αλλά και ακόμη και για την υγεία του ανθρώπου που το φοράει;
  Τελευταία, θα το πούμε και αυτό, πληροφορηθήκαμε την σύσταση μιας νέας Μ.Κ.Ο. με την επωνυμία ΒΕΓΚΑΙΑ που όσο κι αν ψάξαμε να την ανακαλύψουμε στις τετρακόσιες και βάλε που λειτουργούν στην Ελλάδα και χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, δεν την συναντήσαμε πουθενά για να δούμε ποιο είναι το μερτικό της από τα σαράντα εκατομμύρια ευρώ της ετήσιας επιχορήγησης τους.
   Θα λέγαμε λοιπόν και θα συνιστούσαμε σε όλους αυτούς, μαζί και τον κ. Θέμη Δημητρακόπουλο που πρωτοστατεί στην στήριξη αυτής της παράλογης άποψης, να διαβάσουν την έκδοση του περιοδικού NATIOΝAL GEOGRAPHIC του Ιουνίου  μήπως και αντιληφθούν το τραγικό λάθος που κάνουν να χρησιμοποιούν σαν βασικό επιχείρημα πως η πλαστική γούνα είναι οικολογική. Γιατί αν και πάλι συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο θα επιβεβαιώσουν μια υποτιθέμενη άποψη που κυκλοφορεί και υποστηρίζει πως υπηρετούν τα συμφέροντα άλλων επιχειρηματιών και όχι την ζωοφιλία τους.
 Και ασφαλώς έχουν όλοι αυτοί το αναφαίρετο δικαίωμα που κανείς μα κανείς δεν μπορεί να τους το αμφισβητήσει να είναι ζωόφιλοι. Δεν έχουν όμως κανένα μα κανένα δικαίωμα να παραπλανούν την κοινή γνώμη με κατασκευασμένα ψεύτικα επιχειρήματα που αλλοιώνουν την αλήθεια. Οι δε διαφημιστικές τους καμπάνιες για την ζωοφιλία τους να είναι σφαιρικές και στο σύνολό τους και όχι μεμονωμένα για τα εκτροφεία της Γούνας.
Γιατί και τότε επιβεβαιώνουν τις φήμες που κυκλοφορούν.
     Όσο τώρα για την καινούργια ΜΚΟ ΒΕΓΚΑΙΑ έχουμε νομίζω το δικαίωμα να απαιτήσουμε την δημοσιοποίηση για το ποια είναι τα μέλη της, ποιοι την διοικούν ποιους στόχους υπηρετούν και από που χρηματοδοτούνται.
                                   ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
DdUpA1_VAAEQtCm
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria