Οριστικό: Έκλεισε η συμφωνία για το SLA και την τέταρτη αξιολόγηση - OlaDeka

Οριστικό: Έκλεισε η συμφωνία για το SLA και την τέταρτη αξιολόγηση

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι το Staff Level Agreement θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαίου οπότε εκτίμησε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρέος.

Στις 21 Ιουνίου, στην μεθεπόμενη δηλαδή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο θα συζητηθεί το θέμα της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες και τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι ο υπολογισμός του φόρου ακινήτων του 2018 θα γίνει με τις νέες τιμές.

Μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό στις αρχές Ιουνίου θα κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων με στόχο στις 15 του επόμενου μήνα να έχουν ψηφιστεί όλες οι απαραίτητες διατάξεις.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης στην περιοχή του 2-2,1% για φέτος.

Στα δημοσιονομικά, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες οι θεσμοί δέχονται πως μετά το 2018 θα υπάρχει μόνιμη μικρή δημοσιονομική υπεραπόδοση η οποία μπορεί να δώσει περιθώρια μείωσης της φορολογίας.

Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ προχώρησε σε αναθεώρηση της εκτίμησής του για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα από το 2,9% στο 3,5% του ΑΕΠ, ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι στόχοι για το 2018 πιάνονται.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria