Ντιμιτρόφ: Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα - OlaDeka

Ντιμιτρόφ: Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ στις Βρυξέλλες

Διμερή συνάντηση και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών είχε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ. Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το Σκοπιανό βρίσκονται στο «τελικό στάδιο». Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι «ευελπιστεί πως θα ήταν εφικτό ως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της 28Ιουνίου να έχει βρεθεί μια λύση».

Πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται στην Αθήνα σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών και ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, είχε μια «καλή» συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών, ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Σχετικά με την συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τους υπουργούς εξωτερικών της ΕΕ, ο Ν. Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε «διμερές» επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων. Παράλληλα, ο Ν. Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τους υπουργούς εξωτερικών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο εσωτερικό της χώρας, αναφορικά με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria