Καστοριά: Ποια είναι η αποστολή των αστυνομικών με τα ποδήλατα - OlaDeka

Καστοριά: Ποια είναι η αποστολή των αστυνομικών με τα ποδήλατα

Επεκτάθηκε και στην πόλη της Καστοριάς ο επιτυχημένος θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα

Στόχος της αστυνομικής δράσης είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών

Ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, μέσω των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή αγιασμού για την έναρξη του νέου θεσμού αστυνόμευσης

Επεκτάθηκε και στην πόλη της Καστοριάς από την 21-05-2018, ο θεσμός της αστυνόμευσης με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Τη συγκεκριμένη δράση, έχει στελεχώσει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

Οι τέσσερις  αστυνομικοί που απαρτίζουν τη νέα ευέλικτη δομή αστυνόμευσης με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους δρόμους της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η συγκεκριμένη αστυνόμευση στοχεύει στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της πόλης της Καστοριάς, ενώ ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, με αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί – ποδηλάτες υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους.

Η αποστολή των αστυνομικών, που στελεχώνουν την νέα αυτή δομή και οι βασικές τους προτεραιότητες είναι:

  • η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
  • η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
  • η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε στις 26-05-2018 στον παραλίμνιο χώρο έναντι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τελετή αγιασμού χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές της Π.Ε. Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγέλης, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των Δημοτικών Αρχών, του Επιμελητηρίου Καστοριάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Χρήστος Σιόρεντας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς και πλήθος κόσμου.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Νέστορας, Διοικητές και προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών της Καστοριάς, καθώς και Πρόεδροι και μέλη Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο νέος αυτός θεσμός έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας.

astynomiapodilata2

astyn-podilata

astynomiapodilata22

ast-podil

ast-podil1

ast-podil-top

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria