Θ. ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - Στον απόηχο της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας - OlaDeka

Θ. ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ – Στον απόηχο της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας

«Οι ερασιτέχνες του GALA»

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιοι να το αμφισβητούν.

Για μας όμως με την 43η Έκθεση Γούνας που εδώ και λίγες μέρες ζει η Καστοριά και η Σιάτιστα στον απόηχό της , έχει αποδειχτεί περίτρανα πως ύστερα από 43 διοργανώσεις καταξιώθηκε στη συνείδηση τής παγκόσμιας συντεχνίας των Γουναράδων σαν ένα γεγονός  που σε καμιά περίπτωση,  κανείς δεν θα πρέπει να παραλείπει να την επισκεφτεί.

Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να υπερισχύσει η άποψη πως αιτία της επιτυχίας αυτής της χρονιάς οφείλεται στην κορύφωση της κρίσης που βιώνει ο κλάδος, σε παγκόσμιο επίπεδο, για να δείξουν το ενδιαφέρον τους  και να την επισκεφθούν 1339 αγοραστές,  αλλά και παραγωγοί γούνας από 43 χώρες του κόσμου.

Όμως με απόλυτη βεβαιότητα θα μπορούσε να υποστηριχτεί  η άποψη, πως η κρίση αυτή  με την έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει ήταν η πραγματική αιτία που δεν πραγματοποιήθηκαν οι αναμενόμενες από τους εκθέτες πωλήσεις των προϊόντων τους, στο μέγεθος που θα τους ικανοποιούσε, πλήρως, παρόλο που πάρα πολλοί από τους επισκέπτες αγοραστές διαθέτουν από το παρελθόν και όνομα και φερεγγυότητα.

Με μια όμως σημαντική διαπίστωση  που γεννάει ο απόηχος αυτής της έκθεσης ότι ανέβασε την ψυχολογία  των γουναράδων της Καστοριάς και Σιάτιστας και ζέστανε τις ελπίδες πως η Γούνα στην περιοχή έχει προοπτικές να ζήσει και να υπάρχει.

Με μια όμως βασική προϋπόθεση ότι από εδώ και πέρα τα βήματά  τους θα πρέπει να καθοδηγούνται από μια επαναστατική αλλαγή της νοοτροπίας τους  προσαρμοσμένη στις  ανάγκες των δύσκολων περιστάσεων που περνάει ο κλάδος χωρίς να μην λαμβάνουν υπόψη τους πως αυτή η απροσάρμοστη νοοτροπία στις περιστάσεις ήταν και θα είναι η βασική αιτία  για τον κατακερματισμό των δυνατοτήτων τους για σωστότερες επιλογές.

Όσο τώρα για τους διοργανωτές της έκθεσης και ειδικότερα το κομμάτι που αφορά την κορυφαία των εκδηλώσεων, τη διοργάνωση του GALA θα πρέπει να δίδεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην επιλογή των συντελεστών της.

Σε αυτήν την εκδήλωση και ο εκθέτης έχει απαίτηση να παρουσιαστεί η δουλειά του με τον πιο σωστό τρόπο και ο αγοραστής που έχει μεγάλες εμπειρίες από πολύ μα πάρα πολύ φανταστικές επιδείξεις θα πρέπει να έχει την άνεση για επιλογές και σε καμιά περίπτωση δεν θα συγχωρούσε επιπολαιότητες.

Η χαμηλή σε ύψος πασαρέλα είχε απόλυτη ανάγκη από αναμφισβήτητη επαγγελματική ικανότητα του παραγωγού της εικόνας στη γιγαντοοθόνη και να μην προβάλλονται τα πόδια των θεατών από το γόνατο και κάτω.

Ζητώ συγνώμη αλλά ο παραγωγός της εικόνας δεν διέθετε την ανάλογη εμπειρία για να μην πω πως ήταν επικίνδυνα ερασιτέχνης χωρίς μάλιστα να διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικά εργαλεία και ασφαλώς η ευθύνη καταλογίζεται και σε αυτούς που έκαναν αυτήν την επιλογή αλλά και στον ίδιο που ανέλαβε την ευθύνη να φέρει σε πέρας αυτήν την τόσο αξιόλογη αποστολή.

Όσο τώρα για την ταξιθεσία και τους ταξιθέτες ας το αφήσουμε να ξεχαστεί που τόσο ταλαιπώρησε τους προσκεκλημένους.

Και ειδικότερα θα πρέπει να γίνει  συνείδηση πως από τη στιγμή που προσκαλούνται υψηλά ιστάμενοι θεσμών θα πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός στον θεσμό και όχι στο πρόσωπο.

Θανάσης Μπατσόπουλος

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria