“Επιχειρηματικότητα και Περιβάλλον” ή “Γούνα και Πολιτισμός” - OlaDeka

“Επιχειρηματικότητα και Περιβάλλον” ή “Γούνα και Πολιτισμός”

Τον τελευταίο καιρό δεν είχα τον χρόνο να παρακολουθήσω τις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε και τελικά οδήγησε στην ακύρωσή του, το πρόγραμμα “Γούνα-Περιβάλλον- Πολιτισμός” της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.Σαν ελάχιστη συμβολή μου στους γουναράδες,που για περισσότερους από 8 αιώνες με την εργατικότητά τους αλλά και το εμπορικό τους δαιμόνιο συνέβαλλαν στην οικονομική αλλά και πνευματική ανάπτυξη της Καστοριάς,οφείλω να πάρω θέση και να καταθέσω:
α) Γνωρίζω την ιστορία της γούνας αλλά και την ζώσα πραγματικότητα,γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα σε γουναράδικη οικογένεια.
β) Η κατεργασία και εμπορία της γούνας έφερε όχι μόνον οικονομικό πλούτο αλλα και πολιτισμό,ανοίγοντας ορίζοντες στην ακμή της αναγέννησης.Μάρτυρες τα δεκάδες εκπληκτικά αρχοντικά των 17ου,18ου και 19ου αιώνα που σώζονται και κοσμούν την πόλη μας.
γ) Για τα γουνοφόρα ζώα ισχύει η περί κτηνοτροφίας νομοθεσία που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.Θέλω να διαβεβαιώσω τους ευαίσθητους {οικολόγους} πως τα εκτρεφόμενα απολαμβάνουν ,λόγω και της μεγάλης αξίας τους ,πολύ καλύτερης μεταχείρισης από όλα τα υπόλοιπα του ζωικού βασιλείου. Η θανάτωσή τους γίνεται, ανώδυνα,αναίμακτα δια εισπνοής ισχυρού ναρκωτικού αερίου.
δ) Ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ν. Μπουτσιάδης, αλλά και ο αιρετός ΠΥΣΠΕ και πρώην συνεργάτης μου κ. Κ. Πανταζόπουλος,ακόμη και αυτή η Βουλευτής του Σύριζα Κτηνίατρος κ. Ο. Τεληγιορίδου, επιχειρηματολόγησαν τεκμηριωμένα για την χρησιμότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος.
ε) Ο δηλώνων άθρησκος και χορτοφάγος κ.Θ.Δημητρακόπουλος πρέπει να γνωρίζει:
1)ΔΕΝ υπάρχουν οικολογικές γούνες όπως τις εννοεί,είναι προΪόντα πετρελαίου που δεν αποσυντίθενται,
2)ΔΕΝ εξοντώνουμε ζώα απο τη φύση για να κατασκευάσουμε γούνες,σε αντίθεση με τους προγόνους μας που το έπρατταν για να ενδυθούν!!,αλλά τα εκτρέφουμε,
3)για να δηλώνει χορτοφάγος σημαίνει πως κάποτε σιτιζόταν και με κρέας η ας ρωτήσει τους συντρόφους του που συνεχίζουν να τρώνε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι,όπως ο ιδεολογικός του μέντορας,ευτραφής το δέμας,κ.Ν.Φίλης.Είναι διατεθειμένοι να διακόψουν από την διατροφή τους τα μοσχαρίσια φιλέτα και μπιφτέκια,τα αρνίσια παϊδάκια ,τις ομελέτες και τα κοτόπουλα φιλέτα η τις χοιρινές μπριζόλες και τα ψαρονέφρια?Αν ναι,τότε γινόμαστε όλοι χορτοφάγοι,αλλιώς κάπιοι τρώνε κουτόχορτο,δυστυχώς παρασυρόμενοι
και στ) “Σύντροφοι ψευτοοικολόγοι” σταματήστε την επαναστατική γυμναστική με την γούνα,πεδίον δόξης και ΔΡΑΣΗΣ λαμπρόν οι καταλήψεις κτιρίων της δικιάς σας “VILLA ROSA” και οι ακτιβισμοί του δικού σας Ρουβίκωνα,για να μην θυμηθούμε τους βανδαλισμούς της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας λίγα χρόνια πριν έρθει στην εξουσία “Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” που όλοι γνωρίζουν τίνων καλά παιδιά ήσαν.-
ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ
ΙΑΤΡΟΣ-πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria