ANTINEWS: Γιατί η ΝΔ δεν κάνει τη διαφορά - OlaDeka

ANTINEWS: Γιατί η ΝΔ δεν κάνει τη διαφορά

Πάρα τις απέλπιδες προσπάθειες του Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία οι μέρες του είναι μετρημένες. Είτε το θέλει είτε όχι οι εκλογές πλησιάζουν κι ό, τι κι αν κάνει δεν γλιτώνει το μαύρισμα.

Ωστόσο, όπως αποτυπώνεται στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις το μαύρισμα θα είναι… ήπιο κι όχι… ολοκληρωτικό. Έτσι, έκτος απροόπτου, αντί ο Αλέξης να οδηγηθεί στην πολιτική εξαφάνιση θα καπαρώσει την δεύτερη θέση και θα ταλανίζει την Ελλάδα για πολύ καιρό ακόμη.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή εξέλιξη που δεν έχει ξανασυμβεί στη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου. Εκεί που η πλειοψηφία των αναλυταράδων προεξοφλούσε τη συντριβή του λαοπρόβλητου, λόγω των δεινών που έφερε στον τόπο, προμηνύεται η διάσωσή του.

Κατά την άποψη μας αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα κύρια ευθύνη φέρει η ΝΔ, καθώς δεν μπόρεσε κι απ’ ότι φαίνεται ούτε θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει την οργή των πολιτών κατά του Τσίπρα.

Από την αρχή που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ηνία του κόμματος είχαμε πει ότι αν δεν χαράξει ένα ισχυρό όραμα για να πείσει το λαό ότι αποτελεί τη λύση στα αδιέξοδά του δεν θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Αντίθετα, ο αρχηγός της ΝΔ προτίμησε να πορευθεί μέσω μιας θολούρας για όλα τα μείζονα ζητήματα επενδύοντας παράλληλα στη φθορά του Τσίπρα. Κοινώς, επέλεξε την γνωστή τακτική του ώριμου φρούτου.

Το οικονομικό του σχέδιο είναι ασαφές κι ακόμη δεν μας έχει πει πως θα μειώσει την φορολογία που υπόσχεται, πως ακριβώς θα υλοποιηθεί το επενδυτικό σοκ που διακηρύσσει και πως θα εξυγιάνει το Δημόσιο χωρίς να κάνει απολύσεις. Στα εθνικά, παρόλο τον πρόσκαιρο πατριωτισμό, έκανε στροφή 180 μοιρών και επί της ουσίας ταυτίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγάγοντας τον παραπαίοντα Καμμένο σε Μακεδονομάχο. Προτιμούμε να μην αναφερθούμε στα κοινωνικά, καθώς ο Κυριάκος κινδυνεύει να ξεπεράσει μέχρι και τον πιο ακραιφνή συριζαίο στον δικαιωματισμό. Ήρθε και η κυβίστηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση και να δούμε τώρα τι θα προτάσσει στον λαό για να τον πείσει ότι διαφέρει από τον λαοπρόβλητο.

Την ίδια στιγμή, σέρνεται κυριολεκτικά από την ατζέντα του Τσίπρα, ενώ παράλληλα στηλιτεύει το παραμικρό ολίσθημά του επιχειρώντας να εμφανιστεί ως… ο βασιλιάς της ηθικής.

Πέρδεται, μετά συχωρέσεως, η κυβέρνηση και η Πειραιώς σπεύδει μέσω ανακοινώσεων ή των μέσων που την στηρίζουν να εμφανιστεί ως άμωμος παρθένα.

Κι αντί να μας πει τι ακριβώς το διαφορετικό θα κάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ ή πως θα ανατρέψει τις καταστροφικές πολιτικές του, αναλώνεται σε ύβρεις κατά του Τσίπρα και του Καμμένου προσπαθώντας να φανερώσει στον λαό την πολιτική τους ξετσιπωσιά. Λες κι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τον τυχοδιωκτισμό και την εξουσιομανία τους, τον Κυριάκο περίμενε να τους πληροφορήσει.

Όλη αυτή η τακτική φυσικά καταλήγει στο κενό. Διότι δεν μπορείς να ηγείσαι ενός κόμματος και μιας πολιτικής οικογένειας που εφάρμοσε ανάλογες τακτικές για να σφετεριστεί την εξουσία και να προσπαθείς να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Μόνο θυμηδία προκαλείς.

Αλλά ας πούμε ότι είναι σωστή η προσέγγιση του Κυριάκου. Τί μηνύματα στέλνει όμως στους πολίτες όταν στις θέσεις κλειδιά στο κόμμα έχει βάλει πρόσωπα που συμμετείχαν στο μεταπολιτευτικό γλέντι που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και τα μνημόνια; Τί μηνύματα στέλνει στους πολίτες όταν αρνείται να πάρει θέση για την ποινική δίωξη στον Μαρινάκη για το Noor One, όταν ο ίδιος είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση; Αυτή είναι η ηθική του Κυριάκου; Καλό είναι να γνωρίζει ότι η διαφθορά δεν εξαλείφεται με… πόλεμο κατά το δοκούν.

Δεν ξέρουμε αν το έχουν αντιληφθεί στην Πειραιώς, αλλά το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να επιβεβαιώσουν στον λαό ότι όλοι είναι ίδιοι.

Εάν δεν αλλάξουν ρότα, το μόνο που θα πετύχουν είναι να πάρουν κάτι παραπάνω από τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών.

Και το μόνo που θα κατορθώσουν είναι να τους κουνάει με χαρά το χέρι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο Τσίπρας, ευχαριστώντας τους που τον διέσωσαν.

Και κάπως έτσι θα μπει και η ταφόπλακα στην ελπίδα του λαού για λύτρωση από τους ολετήρες.

Ο κυβερνητικός βίος της ΝΔ αναμένεται βραχύς, καθώς θα είναι εγκλωβισμένη λόγω της πιθανής συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Λέμε πιθανής διότι η Φώφη έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον Τσίπρα για μελλοντική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως αν το καταλάβαν όψιμα στην Πειραιώς και προσπαθούν να το αποτρέψουν. Φαντάζεστε αυτή η συνεργασία να γίνει στις επόμενες κι όχι στις μεθεπόμενες εκλογές και τον αντίκτυπο που θα έχει στη ΝΔ;

Άλλα ακόμα κι αν δεν γίνει τώρα και γίνει αργότερα. Πως θα μπορέσει να σταθεί η ΝΔ όταν θα έχουν διαψευστεί οι προσδοκίες που καλλιέργησε στους πολίτες για συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ; Πως θα μπορέσει να σταθεί όταν θα της τραβάει το χάλι συνεχώς το ΚΙΝΑΛ για να πάει μια ώρα αρχύτερα στην αγκαλιά του Τσίπρα; Και πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ο Μητσοτάκης τον εσωκομματικό πόλεμο που θα του κηρύξουν οι επίδοξοι μνηστήρες της ΝΔ, επειδή δεν κατάφερε να απαλλάξει τη χώρα από τη λαίλαπα του Τσίπρα όπως υποσχέθηκε. Με τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο;

Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι απλώς σενάρια.

Μπορεί στο τέλος να πειστεί ο λαός από την πολιτική του Κυριάκου, να του δώσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία και να σωθούμε από τους ολετήρες.

Ας το ελπίσουμε…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria