Τζακ Λιου: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για να καταστεί βιώσιμο - OlaDeka

Τζακ Λιου: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για να καταστεί βιώσιμο

Η Ελλάδα δεν μπορεί να απουσιάζει από κανένα πάνελ το οποίο συζητά στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζα και ολύ, δε, περισσότερο όταν το θέμα της συζήτησης είναι «Μεταρρυθμίζοντας την Ευρωζώνη: Απόψεις εντός και εκτός ζώνης του Ευρώ», με συμμετέχοντες την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας και Ιταλίας, Όλαφ Σολτς και Πιέρ Κάρλος Πάντοαν και των πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη και στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν με καλύτερο τρόπο τα όποια προβλήματα εμφανιστούν στο μέλλον.

Η αναφορά στην Ελλάδα προήλθε από αυτόν που δεν περίμενε κανείς, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ , ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν για την Ελλάδα πέραν όλων των άλλων προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορεί, τελικά, μία χώρα εντός μίας νομισματικής ένωσης να βρεθεί ένα βήμα πριν από την κατάρρευση».

Παράλληλα φρόντισε να συμπληρώσει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέουςείναι απόλυτα απαραίτητη για να καταστεί βιώσιμο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria