Ρυθμίσεις ανάσα μετά το πλεόνασμα «μαμούθ» 4,2% - OlaDeka

Ρυθμίσεις ανάσα μετά το πλεόνασμα «μαμούθ» 4,2%

Διευρύνεται το περιθώριο ελαφρύνσεων σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις μετά το υπερπλεόνασμα που ξεπερνάει το 4% για το 2017 όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Όπως αναφέρει το Έθνος, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασία σχεδιάζουν μειώσεις φόρων εισοδήματος, κατανάλωσης και ακινήτων, διορθωτικές κινήσεις στο Ασφαλιστικό καθώς και μέτρα ανακούφισης για συνταξιούχους, ανέργους και εργαζομένους.

Μάλιστα κάποια από αυτά τα αντίμετρα έχουν ήδη συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και προβλέπεται να τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή το 2019 και το 2020.

Ειδικότερα εξετάζεται μείωση συντελεστών ΦΠΑ από το 24% στο 23% ενώ δεν αποκλείεται να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για όσους έχουν εισοδήματα ως 30.000 ευρώ τον χρόνο, μια μείωση που θα δώσει σημαντική ανάσα στο μέσο νοικοκυριό.

Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζεται η μείωση στο πρώτο κλιμάκιο του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% που είναι σήμερα στο 20%, αλλά και στον εταιρικό συντελεστή από το 29% στο 26%.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria