Πως θα βάψεις σωστά τα κόκκινα αυγά - OlaDeka

Πως θα βάψεις σωστά τα κόκκινα αυγά

Μπήκαμε ήδη στη Μεγάλη Εβδομάδα και ενόψει της Μεγάλης Πέμπτης, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για να βάψεις σωστά τα κόκκινα αυγά χωρίς να σπάσουν. Ακολούθησε τις παρακάτω απλές οδηγίες και κάνε τα κόκκινα αυγά σου να ξεχωρίζουν.

Μπήκαμε ήδη στη Μεγάλη Εβδομάδα και ενόψει της Μεγάλης Πέμπτης, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για να βάψεις σωστά τα κόκκινα αυγά χωρίς να σπάσουν. Ακολούθησε τις παρακάτω απλές οδηγίες και κάνε τα κόκκινα αυγά σου να ξεχωρίζουν.

1. Πρώτα πρώτα θα πρέπει να επιλέξεις τα αυγά που θα βάψεις και ανάλογα να αγοράσεις ένα ή δύο φακελάκια βαφής. Ένα φακελάκι βάφει τέλεια περίπου 30 αυγά. Η παράδοση θέλει ο αριθμός των αυγών που θα βάψεις να είναι μονός και όχι ζυγός.

2. Τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε άστα εκτός ψυγείου για ένα βράδυ.

3. Πρώτα βράζεις τα αυγά για δέκα λεπτά το λιγότερο. Δεν θέλουμε αυγά μελάτα αλλά σφιχτά όχι όμως σε σημείο να σπάσουν. Προτιμούμε να βράσουμε πρώτα τα αυγά μόνα τους και όχι με τη βαφή για να μην πάρουν τα χημικά της βαφής.

4. Αφού βράσουμε τα αυγά, ασχολούμαστε με τη βαφή. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στη συσκευασία της βαφής. Πρόσεξε το νερό να είναι χλιαρό και όχι βραστό και σε αρκετή ποσότητα και το ξίδι επίσης στη σωστή αναλογία.

5.Τοποθέτησε τα αυγά με μια μεταλλική κουτάλα ένα ένα, χωρίς να τα στριμώχνεις. Βάλε όσα χωράει ο πάτος μόνο και φρόντισε να καλύπτονται από το νερό.

6. Αφού έχεις χαμηλώσει τη φωτιά, αφήνεις τα αυγά να βάψουν για ένα δεκάλεπτο και όχι περισσότερο.

7. Έπειτα, ξεκίνα να βγάζεις ένα ένα τα αυγά με τη χρήση της μεταλλικής κουτάλας και πάλι. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις φυλλαράκια από φυτά πάνω στις πλευρές των αυγών και να τα δέσεις μέσα σε ένα παλιό κομμάτι καλσόν και να τα βάλειςε στη βαφή μαζί με αυτό.

8. Τοποθέτησέ τα σε πιατέλα που έχεις απλώσει αλουμινόχαρτο και όχι απορροφητικό χαρτί που μπορεί να αφήσει μακιά στο χρώμα. Αν έχεις χώρο στο σπίτι, άφησέ τα να στεγνώσουν πάνω σε λεία επιφάνεια.

9. Για το γυάλισμα προτίμησε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και όχι τα συνθετικά γιαλιστικά του εμπορίου. Έπειτα, μπορείς να τα επενδύσεις με γιορτινές χαλκομανίες και να τα βάλεις σε πασχαλινό καλάθι.

10. Διατήρησέ τα εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα το πολύ και μετά κράτησέ τα στο ψυγείο.

Από την Κατερίνα Πατούλια

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria