Ο Τραμπ βγάζει «νοκ άουτ» το ρούβλι – Χάνει 11% σε τρεις ημέρες - OlaDeka

Ο Τραμπ βγάζει «νοκ άουτ» το ρούβλι – Χάνει 11% σε τρεις ημέρες

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

Μεγάλη ανησυχία και αγωνία έχει προκύψει στον κλάδο της γούνας εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης του ρουβλιού έναντι δολαρίου και ευρώ μετά το ξέσπασμα της κρίσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσίας με τα γνωστά γεωπολιτικά, οικονομικά και ψυχροπολεμικά επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αντίδραση των Ρώσων πελατών της Ελληνικής γουνοποιίας και το κατά πόσο και με ποιο τρόπο θα επηρεαστούν από το κλίμα που επικρατεί καθώς και από τις αποφάσεις της ρωσικής κυβέρνησης ως αντίδραση στην οικονομική επίθεση που δέχεται από τη δύση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κακή κατάσταση που επικρατεί ήδη στον κλάδο, οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία των Ρώσων τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της πτωτικής τάσης στις τιμές του πετρελαίου και κατ΄επέκταση στην κακή πορεία του ρουβλιού και της ρωσικής οικονομίας.

Και εκεί που διαφαίνονταν στον ορίζοντα κάποια προοπτική ανάκαμψης, έρχεται η επιθετική πολιτική της Αμερικής που μέχρι στιγμής έχει πολύ μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην βασική αγορά των γουναράδων, δηλαδή την Ρωσία.

Η Καστοριά παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις διεθνείς εξελίξεις, όσο καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας. Δείτε ένα σχετικό άρθρο:

“Οι τρομακτικές ανησυχίες αφενός για τους γεωπολιτικούς κινδύνους, οι οποίοι καθημερινά ενισχύονται και αφετέρου για τον «πόλεμο των κυρώσεων» που έχει ξεκινήσει ο Τραμπ κατά Ρώσων αξιωματούχων και ολιγαρχών, έχουν ξεκάθαρο αντίκτυπο στο ρωσικό νόμισμα.

Το ρούβλι οδεύει στη χειρότερη εβδομάδα του από το 1999 ξεπερνώντας ακόμη και τις τεράστιες απώλειες που κατέγραψε το 2014 εξαιτίας της κρίσης στην Κριμαία.

Μετά τις απειλές Τραμπ για την εκτόξευση πυραύλων κατά στόχων του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, το ρούβλι υποχωρεί έναντι του δολαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016. Από την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις, το ρωσικό νόμισμα σημειώνει απώλειες άνω του 11%.

Μετά την διολίσθηση της Δευτέρας και την κατάρρευση της Τρίτης, το ρούβλι καταγράφει σήμερα νέα μεγάλη πτώση, υποχωρώντας κατά 2,55% σε σχέση με το δολάριο.

Οι γνώμες των αναλυτών για την επόμενη ημέρα διίστανται. Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν περαιτέρω πτώση, κάτι που είναι εύλογο από τη στιγμή που δεν αναμένεται αποκλιμάκωση της έντασης επί συριακού εδάφους. Παρ’ όλα αυτά, ο αναλυτής με τις πιο «αξιόπιστες» προβλέψεις για το ρωσικό νόμισμα τα τελευταία χρόνια, ο Σεμπάστιαν Μπαρμπ, της Credit Agricole, εκτιμά ότι θα μπορούσε να ανακάμψει μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Το sell off που βλέπουμε δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη, αλλά οφείλεται στις κυρώσεις, κάτι που σημαίνει ότι κάποια στιγμή οι τιμές ενδέχεται να σταθεροποιηθούν», σημείωσε ο Μπαρμπ, αγνοώντας εντελώς τις ανησυχίες για τη Συρία και το ψυχροπολεμικό κλίμα με τις ΗΠΑ.”

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria