Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα - OlaDeka

Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλιές παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».

Σύμφωνα με το samos24.gr, πρόκειται για τη βραχονησίδα «Μικρή Ανθρωποφάς», μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, ωστόσο στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

To τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV δημοσιοποίησε φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται τρία άτομα να τοποθετούν ελληνικές σημαίες, άγνωστο πού.

simaia1

simaia2

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria