3 συνταγές με γαρίδες - OlaDeka

3 συνταγές με γαρίδες

Αν είστε λάτρεις των θαλασσινών, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω πρωτότυπες γευστικές προτάσεις!

Γαρίδες με μπρόκολο
(προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄)

Υλικά για 4 άτομα: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ¼ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και πλυμένες, 5 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολου, 1 κ.γ. σπόρους σουσαμιού, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Για τη σος: 3 κ.σ. σόγια σος, 2 κ.σ. σάλτσα στρειδιών, 1 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αλεύρι

pegasus-large-t-209761-106522969_209761_107671783_type11498

Εκτέλεση
1.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τη σόγια σος, τη σάλτσα στρειδιών, το ξίδι, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλεύρι.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 5΄. Ρίχνετε και το μπρόκολο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5΄ μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
3. Προσθέτετε της σος, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 2΄- 3΄ μέχρι να δέσει και η σάλτσα.
4. Πασπαλίζετε με τους σπόρους σουσαμιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

 

Πίτσα με γαρίδες
(προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄)

Υλικά για 4 άτομα: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ¼ φλιτζ. λευκό κρασί, χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι, ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και πλυμένες, 1 πακέτο ζύμη για πίτσα, 1 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη, ¼ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

2

Εκτέλεση
1.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800 C.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού για 1΄. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το χυμό λεμονιού και το αφήνετε να βράσει για ακόμα 2΄.
3. Ρίχνετε τις γαρίδες και τις μαγειρεύετε μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό ροζ χρώμα. Όταν είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις φυλάτε στην άκρη.
4. Απλώνετε τη ζύμη πίτσας στο ταψί. Αλείφετε την επιφάνειά της με το ζωμό από το τηγάνι και βάζετε από πάνω τις γαρίδες, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
5. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο, ψήνετε την πίτσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.

Σπαγγέτι με γαρίδες και κολοκύθι

(προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄)

Υλικά για 4 άτομα: 1 πακέτο ζυμαρικά, 2 κ.σ. βούτυρο, ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και πλυμένες, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, ½ κ.γ. κόκκους κόκκινου πιπεριού, ¼ φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο, χυμός από 1 λεμόνι, 4 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα, 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

3

Εκτέλεση
1.
Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τις γαρίδες, το τριμμένο κολοκύθι, το σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 3΄-4΄.
2. Περιχύνετε με το ζωμό κοτόπουλο και το χυμό λεμόνι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τα ζυμαρικά και σιγοβράζετε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν.
3. Μόλις είναι έτοιμα, τα σερβίρετε, αφού πρώτα τα πασπαλίσετε με την παρμεζάνα και το μαϊντανό.

Φωτο από το www.damndelicious.net

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria