Στον hi-tech ναό της Αρχιεπισκοπής ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών - OlaDeka

Στον hi-tech ναό της Αρχιεπισκοπής ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών

Στον ασφυκτικά από κόσμο μοντέρνο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι τέλεσε πανηγυρική Θεία λειτουργία ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών σήμερα Κυριακή του Ιωάννου της Κλίμακος.

Βουλευτές, δήμαρχοι αλλά και πλήθος κόσμου από νωρίς γέμισαν και τους δυο ναούς (στο κάτω μέρος του ναού βρήσκεται ο πρώτος ναός) φανερώνοντας με τον τρόπο αυτό την σωστή λειτουργία και αγάπη της ενορίας προς το ποιμνίο του Αγίου Δημητρίου.

Ο κόσμος έψαλε μαζί με τον Πρωτοψάλτη του ναού Συμεών Σβανά που με την χροιά του ενισχύει στην γαλήνη μέσα στον μοναδικό ναό.

Στην ολιγόλεπτη αλλά γεμάτη νόημα ομιλία του μίλησε για την ευαγγελική περικοπή και σημείωσε «Ο δρόμος προς την Ανάσταση είναι ανηφορικός” ενώ τόνισε πως «Ο Θεός μας προσκαλεί στην υπέρβαση και να κοιτάξουμε το μέλλον ξεχνώντας το παρελθόν».

«Προσευχή είναι να εγκαταλείπω τον δικό μου λόγο και να έχω τον λόγο του Χριστού» είπε κλείνοντας και ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Ματθαίος Χάλαρης αναφερόμενος στην άριστη συνεργασία που έχει με τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής και τον συνεχάρει προσφέροντάς του ένα εγκόλπιο και έναν επιστήθιο σταυρό.

«Για δες ποιος μιλάει»

Μ’ αυτή την λαϊκή φράση όπως την αποκάλεσε ανταπέδωσε όλες τις ευχαριστίες και την φανερή αγάπη του παπά-Ματθαίου ο Θεσπιών Συμεών.

Στο αρχονταρίκι σε πολύ φιλικό κλίμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι δήμαρχοι της περιοχής Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και Δάφνης – Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων που αφορούν και τις δυο πλευρές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria