Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της EBRD - OlaDeka

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της EBRD

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), κ. Σούμα Τσακραμπάρτι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη που επιδεικνύει η χώρα και στον στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επεσήμανε δε τα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Ο κ. Τσακραμπάρτι συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, και εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει. Η δραστηριότητά της θα επεκταθεί τόσο χρονικά, ως το 2025, όσο και σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής, αλλά και με επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ο Πρόεδρος της EBRD έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria