Συνάντηση Τελιγιορίδου – Κονιόρδου για την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας - OlaDeka

Συνάντηση Τελιγιορίδου – Κονιόρδου για την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας

Με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε χθες 8 Μαρτίου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η πολιτισμική ανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής με έμφαση στον φυσικό πλούτο και τον πολιτισμό της, όπως ο Λιμναίος Οικισμός, ο Νεολιθικός Οικισμός της Αυγής, οι συντηρήσεις βυζαντινών και ιστορικών κτιρίων, η δημιουργία πολιτισμικών μονοπατιών, καθώς επίσης και η αξιολόγηση έργων και η συνεργασία φορέων, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με την κ. Κονιόρδου που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και έλαβε χώρα στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην ατζέντα των θεμάτων ήταν και η ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας, αλλά και τα διαδραστικά προγράμματα σύνδεσης με το σήμερα. Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τα θέματα που της εξέθεσε η κ. Τελιγιορίδου και μάλιστα έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίησή τους.

« Η ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, μπορεί να αποτελέσει τμήμα της διεξόδου, τόσο για την πολιτιστική και τουριστική, όσο και για την οικονομική μας ανάπτυξη. Επιπλέον η ανάπτυξη του πολιτισμού είναι η κατεύθυνση στην οποία οφείλουμε να προσανατολιστούμε. Είναι ο μοχλός εκείνος που θα οδηγήσει περαιτέρω στην αναβάθμιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής», δήλωσε μετά τη συνάντηση η βουλευτής.

koniordou-teligioridou

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria