Οργή Κούρδων για Μόσχα: «Η Ρωσία έχει ενεργή συμμετοχή στην τουρκική επίθεση στην Εφρίν» - OlaDeka

Οργή Κούρδων για Μόσχα: «Η Ρωσία έχει ενεργή συμμετοχή στην τουρκική επίθεση στην Εφρίν»

Στις 18 Μαρτίου η κουρδική αυτοδιοίκηση στον θύλακα της Εφρίν εξέδωσε ανακοίνωση μετά την κατάληψη της πόλης της Εφρίν από τον τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους του, το πρωί της Κυριακής, μετά την εκκένωση της πόλης από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται ότι οι YPG εγκαταλείπουν τον τακτικό πόλεμο που διεξήγαγαν από τις 20 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η τουρκική εισβολή -επιχείριση «Κλάδος Ελαίας»- στην Εφρίν, και περνάνε σε ευρείας κλίμακας ανταρτοπόλεμο.

«Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε όλη τη γεωγραφία της Εφρίν. Αυτές οι δυνάμεις θα χτυπήσουν τις θέσεις του Τούρκου εχθρού και των μισθοφόρων του σε κάθε ευκαιρία. (…) Οι δυνάμεις μας σε όλη την Εφρίν θα γίνουν ένας διαρκής εφιάλτης για αυτούς», ανέφερε ο Οθμάν Σεΐχ Ισά, συμπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Εφρίν, σε τηλεοπτική του δήλωση.

Η κουρδική αυτοδιοίκηση για μια ακόμη φορά επέκρινε τη Ρωσία και την κατηγόρησε για «ενεργή» συμμετοχή στην τουρκική επίθεση στην Εφρίν «ανοίγοντας τον [συριακό] εναέριο χώρο» για τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Μάλιστα οι Κούρδοι τονίζουν ότι η Ρωσία θυσίασε τον λαό για τα συμφέροντά της στη Συρία.

Ρώσοι, Τούρκοι και Ιρανοί έχουν συμφωνήσει να διαμοιραστούν τη Συρία και μόνο τους εμπόδιο στο μοίρασμα των λαφύρων είναι οι Κούρδοι, που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Το ρωσικό καθεστώς, με σύμφωνη γνώμη της Τεχεράνης, έχει εκχωρήσει στους Τούρκους ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας και τα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, όπου βρίσκεται και η Εφρίν.

Βεβαίως η όρεξη της Τουρκίας έχει ανοίξει και σχεδιάζει να καταλάβει όλα τα κουρδικά εδάφη στη Συρία, δηλαδή ολόκληρη τη βόρεια Συρία. Στις περιοχές αυτές η Τουρκία θα δημιουργήσει ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο της, όπως έχει κάνει και στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

*Στην κεντρική εικόνα, Τούρκοι στρατιώτες ποζάρουν την Κυριακή 18 Μαρτίου για αναμνηστική φωτογραφία σε κεντρική πλατεία της Εφρίν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria