Μελιτζάνες στο φούρνο με μοτσαρέλα - OlaDeka

Μελιτζάνες στο φούρνο με μοτσαρέλα

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας καλυμμένες με μοτσαρέλα στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ), για ένα πεντανόστιμο φαγητό, με το αγαπημένο λαχανικών μικρών και μεγάλων, τη μελιτζάνα για να το απολαύσετε μόνο του σαν κυρίως πιάτο αλλά και στα τραπέζια σας ως πρώτο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μικρές/μέτριες μακρόστενες φλάσκες μελιτζάνες
  • 3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα ψίχουλα ψωμιού 2-3 ημερών
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 400-450 γρ. σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ναπολιτέν ή με βασιλικό, έτοιμη εμπορίου [*]
  • 230 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού περίπου ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε πρώτα στα 3 κάθετα και μετά σε λεπτές φέτες, μέτρια κομμάτια (όπως πιο κάτω στη φωτογραφία). Αν οι μελιτζάνες δεν είναι στην εποχή τους και έχουν μαύρα σποράκια αρχικά τις κόβετε στη μέση τις πασπαλίζετε με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20-30 λ να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό, τις ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας και συνεχίζετε τη πιο πάνω διαδικασία.
  2. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τα ψίχουλα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς τις κομμένες φέτες μελιτζάνας.
  3. Βάζετε τις μελιτζάνες, 1 τη φορά, μέσα στο μπολ με το μείγμα αλευριού, τις καλύπτετε με το μείγμα καλά και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζετε στο ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
  4. Συνεχίζετε τη διαδικασία, προσθέτοντας ελαιόλαδο το οποίο αφήνετε να ζεσταθεί πολύ καλά πριν βάλετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες μέχρι να τελειώσουν όλες οι μελιτζάνες.
  5. Τοποθετείτε σε στρώσεις τις μελιτζάνες στη βάση ενός μέτριου πυρέξ, απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω καλύπτετε τη σάλτσα ντομάτας με τις φέτες παρμεζάνας. Ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ. Αν πάρει νωρίς χρώμα η μοτσαρέλα σκεπάζετε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο.

[*] Μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας σπιτική σάλτσα ντομάτας (1½ -2 δόσεις, δείτε συνταγή εδώ) αλλά να βρείτε και έτοιμες εμπορίου σε οικονομικές τιμές όπως τη Basiliko της Barilla με 2,48 ευρώ τα 400 γρ. ή τη Ναπολιτέν της Barilla με την ίδια τιμή ή άλλη επιλογής σας.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria