“Θανατηφόρο ατύχημα” με την Τουρκία, φοβάται ο Πάνος Καμμένος: Θα υπερασπιστούμε την Ελλάδα - OlaDeka

“Θανατηφόρο ατύχημα” με την Τουρκία, φοβάται ο Πάνος Καμμένος: Θα υπερασπιστούμε την Ελλάδα

Τον φόβο ότι μπορεί να υπάρξει ένα “θανατηφόρο ατύχημα” ως αποτέλεσμα των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, εκφράζει σε συνέντευξή του στη Γαλλική εφημερίδα “La Liberation” o υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.  Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιώτες διαπιστώνει μια κλιμάκωση από την Τουρκία σε ένα συνηθισμένο περιστατικό και τονίζει ότι δεν έπρεπε να κρατούνται στις φυλακές.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τις τουρκικές προκλήσεις και αν  ανησυχεί για την κλιμάκωση τους ο υπουργός απάντησε

“Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από το χώρο μας. Τότε είμαστε αναγκαστικά στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό. Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου που είναι Ελληνικός και Ευρωπαϊκός, η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος που ενημερώνουμε τους Ευρωπαίους συμμάχους και το ΝΑΤΟ για κάθε ενέργεια. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη”.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο κύριος Καμμένος είπε ότι “το περιστατικό στα σύνορα κανονικά θα είχε επιλυθεί με απλές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών των δύο στρατών”. και πρόσθεσε:
“Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα να μην παραδώσει τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό δεν αφορά στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Σε ερώτηση πως εξηγεί τον πολλαπλασιασμό των εντάσεων με την Τουρκία ο υπουργός απάντησε ότι η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα, είπε ο κύριος Καμμένος

liberation.fr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria