ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο 2, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Perception for Humanoid Robot Locomotion and Manipulation in Complex Environments». Η διάλεξη θα γίνει από τον μεταδιδάκτορα ερευνητή του εργαστηρίου Humanoids and Human-Centered Mechatronics (HHCM) στο τμήμα Advanced Robotics (AVDR) του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (IIT) στην Γένοβα Κανούλα Δημήτριο.

Ο ερευνητής Δρ. Κανούλας σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του πανεπιστημίου Πατρών, έλαβε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του από το κολέγιο Computer and Information Science του Northeastern University της Βοστώνης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα  εστιάζονται σε δύο κυρίως τομείς. Στους Perception, Robotics, and Computer Vision και ειδικότερα στα 3D Computer Vision and Perception, Legged Robot Locomotion, Probabilistic Robotics, Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) και Robot Learning και Algorithms and Complexity και ειδικότερα στα Algorithmic Game Theory,  Approximation Algorithms and Coplexity,  Combinatorial and Linear Optimization και Design and Analysis of Algorithms.

Η διάλεξη έχει στόχο την ενημέρωση των φοιτητών και του κοινού, για την εξέλιξη της ρομποτικής και ειδικότερα για θέματα που αφορούν την αναγνώριση του χώρου και την κίνηση ανθρωποειδούς. Τα θέματα αυτά είναι πολύ σύγχρονα και απορροφούν το ερευνητικό ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων. Επίσης η χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων είναι υψηλή με άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητά μας.

Ο ερευνητής κ. Κανούλας, θα ενημερώσει τους φοιτητές για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Ο κ. Κανούλας, πτυχιούχος Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής., συμμετέχει σε μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα ρομποτικής και ασχολείται με τα πιο σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματά της.

Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα της διάλεξης. Σας περιμένουμε.

Σινάτκας Ι.

Καθηγητής

poster-1

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria