Έρχονται πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της Καστοριάς και των Γρεβενών - OlaDeka

Έρχονται πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της Καστοριάς και των Γρεβενών

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η φιλοξενία τουλάχιστον 600 προσφύγων πολέμου από τη Συρία, σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών σε ξενοδοχεία στη Σαμαρίνα, στη Σμίξη,  τη Λάβδα, το Πολυνέρι και την Αλατόπετρα, μετά από συμβάσεις που υπέγραψαν  εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) με τους ξενοδόχους που επελέγησαν, μετά από σχολαστικούς έλεγχους που οι  εκπρόσωποι της UNHCR πραγματοποίησαν στα ξενοδοχεία από τον προηγούμενο Αύγουστο.

Το πρόγραμμα Παροχής Στέγασης στο πλαίσιο της Μετεγκατάστασης περιλαμβάνει τη δημιουργία θέσεων υποδοχής σε αυτόνομα διαμερίσματα, σε ξενοδοχεία/άλλα κτίρια, φιλοξενία σε οικογένειες, κτλ. για το οποίο η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ χρηματοδοτήθηκε από το 2016 από την ΕΕ, και έκτοτε εκπρόσωποί της αναζητούν κλίνες σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

Σ’ αυτό το  πλαίσιο εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας αναζήτησαν δωμάτια σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών από τον τον περασμένο Μάιο, ενώ αντίστοιχες συμβάσεις υπέγραψαν και στην Καστοριά.

Στα Γρεβενά και ειδικότερα στον ορεινό όγκο, εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας υπέγραψαν συμβάσεις με 7 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 50 κλινών, διάρκειας 6 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης,  με τις ξενοδοχειακές μονάδες να χρηματοδοτούνται με 20 ευρώ ημερησίως ανά φιλοξενούμενο»

Επίσης, παρέχεται στους αιτούντες άσυλο και υποψήφιους για μετεγκατάσταση που έχουν στεγαστεί βασική βοήθεια, όπως φαγητό (μαγειρεμένα γεύματα ή κουπόνια φαγητού), είδη προσωπικής υγιεινής, υπηρεσίες διερμηνείας και συνοδείας, παραπομπή σε ιατρικές δομές και περιορισμένη ψυχοκοινωνική και νομική βοήθεια.

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία του Διυπουργικού Συντονιστικού, σε δομές (σ.σ. μεταξύ των οποίων και το πρώην στρατόπεδο Ζιώγα στο Κυψελοχώρι) φιλοξενούνται σήμερα 58.612 πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων, 7.814 σε θέσεις φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας (4.368 σε διαμερίσματα, 1.952 σε ξενοδοχεία, 281 σε οικογένειες και 1.213 σε κέντρα φιλοξενίας της UNHCR).

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria