Ένας Ταξίαρχος γράφει για τους “εν τω καφενέ ελληναράδες” και την τουρκική επιθετικότητα - OlaDeka

Ένας Ταξίαρχος γράφει για τους “εν τω καφενέ ελληναράδες” και την τουρκική επιθετικότητα

Γράφει ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΣΑΡ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ* Ταξίαρχος ε.α

ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας.

-Αφήστε τα μηνύματα κ. ΠτΔ προς την Τουρκία και προβείτε άμεσα σε θερμά αντίποινα! Όχι βέβαια, δεν είναι η θέση μου αυτή! Εγώ έμαθα να αντιμετωπίζω τούτα τα θέματα, όπως εκπαιδεύτηκα! Με σύνεση, με λογική, με ψυχραιμία, με σωφροσύνη, με τον νου και κρατώντας τα γκέμια και χαλιναγώντας τις παρορμήσεις μου, τα αισθήματα μου, τις προσωπικές μου αντιλήψεις, κλείνοντας σκόπιμα τα αυτιά μου στις φωνές της καρδιάς μου! Γιατί;

Μα απλά. Σπούδασα στην Σχολή Ευελπίδων και όχι μόνο και έχω ορισθεί να ηγηθώ ανθρώπων και να λειτουργώ κάτω από διαταγές εθνικού συμφέροντος και πάντα, όπως από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, μου εντέλλεται! Και ο ηγέτης, δεν μπορεί να είναι άτομο της *καφενόβιας λογικής και ελευθεροστομίας* και ούτε να ενεργεί, όπως εκείνος θεωρεί σωστό και κρίνει δίκαιο!

-Γι΄ αυτό κ. ΠτΔ, σας θεσμικός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενεργήστε εσείς σήμερα, σε μια λογική δίκην καφενόβιου θαμώνα και τότε να δούμε τους Ελληναράδες πολίτες, που όλα αυτά τα χρόνια ανέχονται σε ημερήσια βάση κάθε μορφής παραβίαση των ελληνικών συνόρων σε ξηρά θάλασσα και αέρα — (Κύπρος – Ίμια – καθημερινές αεροπορικές και θαλάσσιες παραβιάσεις – συνεχείς αψιμαχίες πέριξ των Ιμίων και σε όλο το ανατολικό Αιγαίο – εμβολισμός ελληνικού πλοίου από τουρκικό, κ.λ.π)– και που ποτέ δεν αξίωσαν από την κεντρική εξουσία να αντιδράσει δυναμικά με όποιο κόστος, έστω και αυτό του πολέμου!

-Γιατί, αν τα συλληφθέντα στελέχη αντιδρούσαν δια πυρών, ποιος αμφισβητεί ότι σήμερα θα είχαμε πόλεμο με την Τουρκία; Γι αυτό, αγαπητοί πολίτες ανώριμοι στην σκέψη και επιρρεπείς στην ελευθεροστομία, υπερφίαλοι στον άγονο πατριωτισμό, που όπως αυτός εκφράζεται από ορισμένους από εσάς, δεν διαφέρει εκείνου του επικίνδυνου εθνικισμού, που με φωνές Σειρήνων δρα και όχι με βάση την λογική και την εθνική αξιοπρέπεια και αντιδρά με γνώμονα και για αποκλειστική ικανοποίηση ενός στείρου εγωισμού!

-Γι΄ αυτό και αβίαστα κρεμάσατε αγαπητοί μου, την ελληνική αξιοπρέπεια -που προκλητικά παραβλέπατε επί χρόνια- στις πράξεις ενός ανθυπολοχαγού και ενός ΕΠΟΠ, επειδή δεν πυροβόλησαν τους Τούρκους στρατιώτες, τους οποίους, ο αλλόφρων και αλλοπρόσαλλος πολιτικός δικτάτορας τους, έδωσε αιφνιδίως και παραδόξως εντολές να ανατρέψουν τα επί 10ετίες διμερή ειωθότα στην αντιμετώπιση παρόμοιων εκατέρωθεν καταστάσεων! Άραγε, είχαν εντολή να ξεκινήσουν πρώτοι πυρά; Όχι βέβαια! Όπως και οι αεροπόροι μας όπως και οι ναυτικοί μας, όπως έγινε και στα Ιμια, κ.λ.π – κ.λ.π – κ.λ.π!

-Είμαστε καλά;

-Έτσι αντιμετωπίζονται οι εθνικές κρίσεις έναντι ενός γείτονα που επιζητά εναγώνια την αφορμή, χωρίς να υπάρχει αιτία; Αν ναι, ας γίνει λοιπόν επιστράτευση και ας κηρύξουμε τον πόλεμο στην Τουρκία!

-Τότε, με την δική σας λογική, προφανώς ανθέλληνας ήτανε και ο Ι. Μεταξάς, που εθελοτυφλούσε στις προκλήσεις του υπερφίαλου Μουσολίνι και αποσιώπησε τον τορπιλισμό του πλοίου Έλλη! Έτσι , ε;

-Γι΄ αυτό κ. ΠτΔ, σας θεσμικός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, κηρύξτε άμεσα τον πόλεμο μην και γραφτείτε στην ιστορία και εσείς σαν ανθέλληνας και οδηγείστε άμεσα την χώρα σε πόλεμο με την Τουρκία, για να γραφτείτε στην ιστορία σαν ένας γενναίος πατριώτης!

-Τολμήστε το και τότε να δω και να γελάω, τα νοσοκομεία της χώρας γεμάτα από επίστρατους, η πλειονότητα τους *εν τω καφενέ ελληναράδες*, να επιδιώκουν να αποφύγουν την επιστράτευση εν παντί τρόπω και μεθόδω!

-Τα έχω φάει στην μούρη, χρόνια αυτά. Αλλά εκ του ασφαλούς, κουβέντες μεγάλες και ηρωισμοί!

Από δε σχόλια, να φάνε και οι κότες – *κοτόπουλα*!

*Έλλην το γένος Πατριώτης κατά το ήθος Σκεπτόμενος κατά το έθνος.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΣΑΡ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΣΑΡ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria