Oμαδική έκθεσης φωτογραφίας «ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΧΟΝΤΙΑ» - OlaDeka

Oμαδική έκθεσης φωτογραφίας «ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΧΟΝΤΙΑ»

Οι δύο Φωτογραφικές Ομάδες Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.» με έδρα την Αθήνα και «ΦΩΤΟ.κύτταρο» με έδρα την πόλη της Λευκάδας σας προσκαλούν την Τετάρτη στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΧΟΝΤΙΑ», που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος». Διάρκεια έκθεσης  14  έως 21 Φεβρουαρίου 2018­.

Πρόκειται για την ομότιτλη έκθεση που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2017 στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

prosklisi

Δεκαπέντε μέλη των δύο φωτογραφικών ομάδων, μετά από πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς, τον Ιανουάριο του 2016 συνεργάστηκαν και αποτύπωσαν με το φωτογραφικό τους φακό το πνεύμα των Ραγκουτσαριών, ένα έθιμο μοναδικό καθώς αποτελεί το πρώτο καρναβάλι της Ελλάδας, αφού πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο 6, 7 & 8, καθώς και όλα τα αξιοθέατα της πόλης της Καστοριάς, με σκοπό να γνωρίσει το ευρύ κοινό  μέσα από τα μάτια των φωτογράφων-εκθετών την πόλη της Καστοριάς και τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ραγκουτσαριών, ένα καρναβαλικό έθιμο που η αρχή του χάνεται στα βάθη των αιώνων.

kastoria-ekthesi-photo-leykada

Οι φωτογραφίες της έκθεσης παρουσιάζουν με την ιδιαίτερη φωτογραφική ματιά των δύο φωτογραφικών ομάδων «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.» & «ΦΩΤΟ.κύτταρο», εικόνες έγχρωμες και ασπρόμαυρες με θεματικές ενότητες από την παρέλαση του Καστοριανού Καρναβαλιού, τον Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, το  ενυδρείο Καστοριάς που αποτελεί το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων, όψεις της πόλης με τα  διάσημα αρχοντικά της, όπως το Αρχοντικό του Αϊβάζη, το οποίο από το 1975 στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς, μαγευτικές όψεις της λίμνης Καστοριάς και τέλος τον περίφημο «Αρλεκίνο», το γνωστό γλυπτό από την «Πολιτεία των Παιχνιδιών» της διεθνούς εικαστικού Vassiliki (http://www.vassiliki-art.com/index.htmlπου κοσμεί την πόλη από το 2012.

Καρναβάλι, Αρχοντικά, Στιγμιότυπα, Τοπία, Ομορφιά, Ραγκουτσάρια, Ιστορία, Αγάπη συνθέτουν το πορτραίτο της σύγχρονης πόλης με στόχο την αναγνωρισιμότητα, και την επισκεψιμότητά της, δεδομένης της αστείρευτης ομορφιάς της και των εμπειριών που μπορεί να προσφέρει, τόσο στο φωτογραφικό κοινό όσο και στον απλό επισκέπτη.

Τέλος η Καστοριά – Αρχοντιά σε συνδυασμό με την ποίηση του Χρήστου Κούκη προσπαθεί να αναδείξει την Καστόρινη Αρχοντιά Σύνορο Τελευταίο που Ορίζει & Ρευστοποιεί Ιδιαίτερες  Αξίες. Η Αρχοντιά αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταυτότητας του Καστοριανού πολίτη είναι τρόπος και στάση ζωής, γι’αυτό την κουβαλάει αλώβητη μέσα στην ψυχή του σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκεται, ακόμα και όταν ντύνεται καρναβάλι μεθάει, χορεύει μέχρι τελικής πτώσης με αρχοντιά και χάρη.

Εκθέτες: Αντώνης Αθανασόπουλος, Βασιλική Αγγελακoπούλου, Κωνσταντίνος Βεργίνης, Διονυσία Βλάχου, Νίκος Βλαχόπουλος,  Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αγάπη Κακλαμάνη, Αποστόλης Μαραγκός, Γιώργος Μπάξας, Αναστασία Μπόϊκου, Τατιάνα Σαΐνη, Ελένη Σαραντοπούλου, Κωνσταντίνος Σοφιανός,  Βούλα Χόρτη, Ελένη Χόρτη. 

Εγκαίνια: Τετάρτη στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον Κωνσταντίνο Σοφιανό, καθηγητή Πληροφορικής σε δημόσιο σχολείο, πρόεδρο του Δ.Σ. της φωτογραφικής ομάδας ΦΩΤΟ.κύττταρο Λευκάδας, και από την Αναστασία Μπόϊκου, φωτογράφο και εισηγήτρια σεμιναρίων καλλιτεχνικής φωτογραφίας, και υπεύθυνης της δημιουργικής φωτογραφικής ομάδας Φωτοστύλ Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.

 

Διάρκεια έκθεσης: 14 – 21 Φεβρουαρίου 2018

 

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 18:00 – 21:00.

 

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος»

 

Διεύθυνση: Πλατεία Μαρκά

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Συνδιοργάνωση:

 

«ΦΩΤΟ.κύτταρο» Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας

 

http://photokittaro.wixsite.com/photokittaro

 

Δημιουργική Φωτογραφική Ομάδα Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.»

 

http://fygesphotostyle.gr/el/home/

 

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας – Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας

1 Αντώνης Αθανασόπουλος 2 ΦΩΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ 3 ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΒΛΑΧΟΥ 4 ΦΩΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ 5 ΦΩΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ 6 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ 7 ΒΟΥΛΑ ΧΟΡΤΗ 8 ΦΩΤ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 9 ΦΩΤ ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 10 ΦΩΤ ΕΛΕΝΗ ΧΟΡΤΗ 12 ΦΩΤ ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 ΦΩΤ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΑΪΝΗ 16 ΦΩΤ ΑΓΑΠΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 17 ΦΩΤ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΟΪΚΟΥ

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria