Στον Τόσκα ο Θ.Καρυπίδης για τα Αστυνομικά Μέγαρα Καστοριάς, Γρεβενών, Πτολεμαΐδας και...Φλώρινας - OlaDeka

Στον Τόσκα ο Θ.Καρυπίδης για τα Αστυνομικά Μέγαρα Καστοριάς, Γρεβενών, Πτολεμαΐδας και…Φλώρινας

ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Π.ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΑΡΩΓΟΣ

Σημαντική μέρα η Τρίτη για το θέμα της ανέγερσης αστυνομικού μεγάρου στην Καστοριά και όχι μόνο για αυτό. Ο Θόδωρος Καρυπίδης επισκέφθηκε μαζί με τον Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου συζήτησαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Τόσκα και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη τα θέματα που αφορούν στα κτίρια της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Το πρώτο αντικείμενο ήταν η πορεία του ζητήματος της ανέγερσης Αστυνομικού κτιρίου στην Καστοριά. Αφού επικυρώθηκε ως κατάλληλο το οικόπεδο του Δήμου Καστοριάς στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη από την Ελληνική Αστυνομία, πλέον η διαδικασία μεταφέρεται στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα η οποία καλείται να αποδεχθεί επίσης τη δωρεά του οικοπέδου, κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγες μέρες (υπάρχει μια ελπίδα ότι αυτό μπορεί να γίνει μέχρι την Παρασκευή) και στην συνέχεια αναλαμβάνει η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ Α.Ε. ) η οποία καλείται να σηματοδοτήσει το τελικό βήμα για την εκκίνηση των εργασιών της ανέγερσης με δύο πιθανούς τρόπους:

Α) Με την επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης. Αν γίνει αυτό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (από έναν έως το πολύ τέσσερις μήνες) και αν δεν υπάρξει άλλο απρόσμενο εμπόδιο, ο ίδιος εργολάβος που είχε οριστεί στο παρελθόν, ξεκινά άμεσα το έργο.

Β) Με την προκύρηξη νέου διαγωνισμού για την ανάδειξη νέου αναδόχου. Αυτό σημαίνει και πάλι ότι το σίριαλ τελειώνει, αλλά με αυτόν τον τρόπο απαιτείται μια κάπως μεγαλύτερη χρονική διαδικασία (από 5 έως και 10 μήνες κατά προσέγγιση).

Το ευχάριστο όμως έτσι και αλλιώς είναι ότι το θέμα πλέον «ζωντάνεψε» και μετά τη συντονισμένη δουλειά αστυνομικών, (μην ξεχνάμε το συνεχές σπρίντ των συνδικαλιστών προεξάρχοντος του Μάκη Νάτση) της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, του Θόδωρου Καρυπίδη και πλέον και την αμέριστη υποστήριξη του Υποστράτηγου Παναγιώτη Ντζιοβάρα (μην ξεχνάμε τη μεγάλη αγάπη του για τη Δυτική Μακεδονία και το νευραλγικό για το θέμα του κτιρίου της Καστοριάς νέο μετερίζι στο οποίο πλέον υπηρετεί), οι ελπίδες διαφαίνεται πως αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά.

Όλοι βέβαια παραδέχονται ότι αν δεν υπάρχει παρέμβαση Καρυπίδη, είτε ολοκληρωτικά, είτε στοχευμένα και θεματικά, γκολ δεν μπαίνει…Και αυτό προκύπτει και από δηλώσεις κορυφαίων αστυνομικών συνδικαλιστών της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην συνάντηση διεκπεραιώθηκαν εκτός του ζητήματος του αστυνομικού μεγάρου Καστοριάς, όλα τα υπόλοιπα που αφορούν στην ανέγερση του αντίστοιχου κτιρίου των Γρεβενών (που είναι στα τούβλα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αστυνομικοί των Γρεβενών) και την ανέγερση του θα αναλάβει η ίδια η Περιφέρεια χρηματοδοτώντας το κατά ένα μέρος, η ανακαίνιση του κτιρίου της Πτολεμαΐδας η οποία θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την ΠΔΜ και η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου και στην Φλώρινα!

Η αισιοδοξία στους κόλπους της αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία είναι πλέον δεδομένη, ωστόσο το ίδιο και η εγρήγορση γιατί όπως λένε στελέχη της που αγωνίζονται για τα αιτήματα τους, ο δρόμος είναι μακρύς και κρύβει πάντα απρόσμενα εμπόδια.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria