ΗΠΑ: Νέο «shut down» υπηρεσιών για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα - OlaDeka

ΗΠΑ: Νέο «shut down» υπηρεσιών για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα

Νέα αναστολή υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, για κάποιο ακόμη απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ ως το 2019.

Το νομοσχέδιο των 600 σελίδων που πρέπει να εγκριθεί τώρα και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο, προτείνει αύξηση των δαπανών του κράτους κατά περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως για την άμυνα και τις εσωτερικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πάντως υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από τους Δημοκρατικούς και είναι αβέβαιο αν θα εγκριθεί.

Οι γερουσιαστές δυσκολεύθηκαν να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις που προέβαλε την τελευταία στιγμή ο Ρεπουμπλικάνος Ραντ Πολ που ήταν αντίθετος στις δαπάνες που θα χρηματοδοτούνται από έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Επισήμως η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών σταμάτησε στις 07:00 ώρα Ελλάδας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναστέλλεται εν μέρει η λειτουργία υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους μέσα σε τρεις εβδομάδες. Η πρώτη παράλυση του δημόσιου τομέα στις ΗΠΑ είχε σημειωθεί την 20ή Ιανουαρίου και διήρκεσε τρεις ημέρες.

Αυτή τη φορά υπάρχουν ελπίδες να αρθεί το αδιέξοδο προτού ξεκινήσει η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών σήμερα το πρωί τοπική ώρα, εφόσον η Βουλή των Αντιπροσώπων περάσει εγκαίρως το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και στη συνέχεια αυτό υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) του Λευκού Οίκου επεσήμανε ότι η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα «διαφέρει ανά υπηρεσία» και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι «θα πρέπει να απευθυνθούν στην υπηρεσία τους για να λάβουν οδηγίες».

Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε τους δημόσιους λειτουργούς ότι λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης, η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών εν μέρει τουλάχιστον θα ανασταλεί και τους προέτρεψε να επικοινωνήσουν με τις οικείες υπηρεσίες τους πριν να πάνε στις θέσεις τους σήμερα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria