Επιστρέφει στη σκληρή γραμμή ο Ντιμιτρόφ – Τι είπε παρουσία του Νίμιτς - OlaDeka

Επιστρέφει στη σκληρή γραμμή ο Ντιμιτρόφ – Τι είπε παρουσία του Νίμιτς

Σκληρή στάση κράτησε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης ο Νικολά Ντιμιτρόφ είπε: «Θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα κατά τρόπο ώστε τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα να τον θεωρήσουμε αξιοπρεπή. Έχουμε κατανόηση για τους πολίτες της Ελλάδα, που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά στην Ευρώπη του 21ου αιώνα όχι μόνο τους γείτονές μας στην Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να αγγίξει και το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες και να μιλούμε τη μακεδονική γλώσσα».

«Η ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων επειδή δεν αποτελεί αντικείμενο απόφασης, είναι αποτέλεσμα μιας ιστορικής διαδικασίας. Αυτό το ερώτημα είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα, από τους διαπραγματευτές και γενικά από ολόκληρη τη γενιά των σημερινών πολιτικών και πιθανώς και από τους μελλοντικούς» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Έτσι, αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο για μια λύση όπου να αγγίξουμε την ταυτότητα, δυστυχώς δεν θα υπάρξει λύση. Ωστόσο, θα είναι πολύ ατυχές εάν δύο ευρωπαϊκές χώρες το 2018 δεν καταφέρουν να το αναγνωρίσουν».

Από την πλευρά του ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι υπάρχει θέληση για λύση και από τις δύο πλευρές. «Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή το άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Και στις δύο χώρες υπάρχουν ηγεσίες που ειλικρινά θέλουν συμφωνία, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που τώρα είναι η ώρα για να βρούμε λύση», τόνισε ο κ.Νίμιτς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria