Επιμνημόσυνη Δέηση στο χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο Παύλος Μελάς - OlaDeka

Επιμνημόσυνη Δέηση στο χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο Παύλος Μελάς

Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε πριν από λίγο στο μνημείο του Παύλου Μελά στο χωριό Μελάς, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον χωριό Μελάς, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και του Συνοδικούς Ιεράρχες.

Να αναφερθεί ότι το παρών έδωσαν σύσσωμες οι Αρχές του Τόπου, ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και εκατοντάδες πιστοί.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Μακαριώτατο εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μελάς είναι χωριό του νομού Καστοριάς και ανήκει διοικητικά στη δημοτική ενότητα Κορεστίων του Δήμου Καστοριάς.

Η προηγούμενη ονομασία του χωριού ήταν Στάτιστα (ή Στάθιστα ή Άγιος Ευστάθιος λόγω του ομώνυμου ναού), μετατράπηκε όμως σε Μελάς, καθώς σε αυτό το χωριό άφησε την τελευταία πνοή του ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες πραγματοποίησαν τιμητική επίσκεψη στην Οικία – Μουσείο όπου φονεύθηκε ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς.

horio_mellas-1 horio_mellas-2 horio_mellas-3 horio_mellas-4 horio_mellas-5 horio_mellas-6 horio_mellas-7 horio_mellas-9 horio_mellas-10 horio_mellas-11 horio_mellas-12 horio_mellas-13 horio_mellas-14 horio_mellas-15 horio_mellas-16 horio_mellas-17 horio_mellas-18 horio_mellas-19 horio_mellas-20 horio_mellas-21 horio_mellas-22

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria