Γιώργος Σούλιος: «Περάσαμε μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες μας» - OlaDeka

Γιώργος Σούλιος: «Περάσαμε μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες μας»

Η Καστοριά έπρεπε να κερδίσει… πρώτα τον εαυτό της για να πάρει ένα μεγάλο «διπλό» στη Λευκάδα, με τον Γιώργο Σούλιο να μιλάει στο Basketa.gr για την επιτυχία που ήρθε σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας, την πορεία μέχρι την Α2 και το όραμα των «Γουναράδων».

Έχει πραγματοποιήσει ήδη μία εξαιρετική πορεία ως νεοφώτιστη ομάδα στην Α2, ευρισκόμενη σταθερά σχεδόν όλη την χρονιά στην πρώτη πεντάδα με ορίζοντα playoffs. Για μία ομάδα προερχόμενη από τον Βορρά, κιόλας, μία τέτοια επιτυχία μετράει πολύ περισσότερο για αρκετούς λόγους, αλλά τον τελευταίο καιρό, θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για προβληματισμό στην εικόνα της, που ενισχύθηκε από την εντός έδρας ήττα με τον Εθνικό, το προηγούμενο Σάββατο (3/2). Η Καστοριά, όμως, είναι μία ομάδα με σπουδαίες προσωπικότητες που… δε θα άφηναν κάτω ό,τι συνέβη και θα επανέρχονταν πιο δυναμικά.

Αυτό συνέβη, με τους «Γουναράδες» να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση και να παίρνουν ένα φοβερό «διπλό» στη Λευκάδα με 77-73 κόντρα στη Δόξα, μπαίνοντας ξανά στην πεντάδα και, κυρίως, πείθοντας πως μπορούν να μείνουν εκεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, πως πρόκειται για μία ομάδα που πριν από πέντε χρόνια βρισκόταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Κι έχει φτάσει μέχρι εδώ, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο της.

Ο Γιώργος Σούλιος μίλησε στο Basketa.gr για τη σπουδαία νίκη στο νησί της Επτανήσου και δεν κρύβει, πως ο ίδιος και οι παίκτες ένιωθαν «ασφυκτική» την πίεση της τελευταίας εβδομάδας, εξαιτίας της απώλειας στο παιχνίδι με τον Εθνικό. Αναφέρθηκε στο τι κάνει τον ίδιο και τους ουκ ολίγους ποιοτικότατους παίκτες του να βρίσκουν κοινό σημείο επαφής, ενώ κάνει λόγο για το πώς ζει όλη την πορεία της Καστοριάς από τις τοπικές κατηγορίες μέχρι την πεντάδα, έως τώρα, της Α2. Αποκαλύπτει τις επιδιώξεις του συλλόγου και ζητάει… προσγείωση εν όψει Δούκα (17/2).

Κόουτς, πώς φτάσατε στο θρίαμβο σε μία τόσο δύσκολη έδρα;

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτό που έκαναν σήμερα (σ.σ. χθες). Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα, μετά το άσχημο αποτέλεσμα με τον Εθνικό, ανασυνταχθήκαμε και κάναμε την αυτοκριτική μας, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και να φτάσουμε σε αυτή την νίκη. Ζήσαμε μία από τις πιο δύσκολες φετινές μας εβδομάδες, από την αρχή της προετοιμασίας, και θεωρώ πως η δουλειά και το πείσμα των αθλητών, μας οδήγησε στην επιτυχία.

Νιώσατε την πίεση, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες βρισκόσασταν στην πεντάδα και πλέον δεν είχατε περιθώριο;

Δεν έχει σχέση με τη βαθμολογική θέση μας. Εμείς νιώθαμε πίεση, ώστε να μην αδικήσουμε τον εαυτό μας. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και έχουν πάρει μεγάλα αποτελέσματα αυτή την χρονιά. Θα αδικούσαμε, λοιπόν, τους εαυτούς μας αν αφήναμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα να μειώσουν αυτή την προσπάθεια.

Μίλησες για το πείσμα των παικτών και πρόκειται, φυσικά, για αρκετούς αθλητές με μεγάλη προσωπικότητα, που εσύ έχεις αρχίσει να εμπιστεύεσαι από τη Β’ Εθνική. Πόσο δύσκολα διαχειρίσιμο είναι ένα τέτοιο ρόστερ;

Κύριο μέλημά μας σε αυτό το κομμάτι, όταν αποκτούσαμε αυτούς τους παίκτες, ήταν πέραν της ποιότητάς τους, να είναι καλοί χαρακτήρες. Το μυστικό μίας επιτυχίας, είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο πραγμάτων και αυτό φαίνεται στο γήπεδο για εμάς, καθώς απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή.

Με στόχο τελικά ποιον, εφόσον βρίσκεστε στην πρώτη πεντάδα ξανά;

Στόχος μας παραμένει να μείνουμε στην κατηγορία, καθώς είμαστε νεοφώτιστοι σε κάθε επίπεδο, με τη διοίκηση βέβαια και πρωτίστως τον κύριο Ναούμ Δίτσιο, να είναι δίπλα μας σε κάθε στιγμή. Βασικός στόχος της ομάδας είναι αυτός, λοιπόν, και μέχρι να κερδίσουμε μαθηματικά την παραμονή μας, τα… μυαλά πρέπει να είναι στο κεφάλι μας.

Μήπως νιώσατε αυτόν τον προσανατολισμό να χάνεται λίγο, μετά τις νίκες που σας έφεραν στην πεντάδα, για να έρθουν μετά τα αρνητικά αποτελέσματα, με τελευταίο αυτό με τον Εθνικό;

Η Α2 είναι ένας μαραθώνιος και κάθε παιχνίδι ξεχωριστό, με όλες τις ομάδες να διαθέτουν στο ρόστερ τους πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ο βαθμός δυσκολίας, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλος σε κάθε παιχνίδι και οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα. Οποιαδήποτε χαλάρωση απαγορεύεται.

Βρίσκεσαι στον πάγκο της Καστοριάς από την εποχή που έπαιζε στις τοπικές κατηγορίες. Πώς βιώνεις όλη αυτή την πορεία μέχρι την πεντάδα της Α2 τα τελευταία πέντε χρόνια;

Το μυστικό της επιτυχίας είναι το «τρίπτυχο» διοίκησης-ομάδας-κόσμου. Είναι πολύ τιμητικό να εκπροσωπούμε μία ολόκληρη πόλη σε ένα τόσο σπουδαίο πρωτάθλημα, σαν αυτό της Α2, με τους κατοίκους να μας έχουν αγκαλιάσει. Αυτό που περιμένουμε, είναι το νέο γυμναστήριο, το οποίο θα στεγάσει τη δυναμική μας για νέα όνειρα και αγωνιστικά, όσο μένει αυτή η παρέα στο σύλλογο, μόνο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα.

Αυτά τα όνειρα ποια είναι;

Να καταξιωθεί η Καστοριά στη συνείδηση του μπασκετικού κόσμου φέτος και αφού τελειώσει η χρονιά, να κάνει το ταμείο της και να θέσει νέους στόχους.

Μελλοντικά θα μπορούσε να είναι και η συμμετοχή στη Stoiximan.gr Basket League; Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την μπασκετική πορεία της πόλης γενικά, κυρίως λόγω της πορείας αθλητών, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο Διαμαντίδης είναι ο «φάρος» για την ομάδα μας και νιώθουμε πολύ τυχεροί που αυτό το παιδί ξεκίνησε από εμάς. Σε κάθε βήμα του, τονίζει πως άρχισε σε εμάς. Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, είναι πολύ σημαντικό απλά να συνεχίζουν να μας στηρίζουν διοίκηση και κόσμος, κι έτσι πιστεύω πως το μέλλον μας ανήκει.

Την επόμενη αγωνιστική παίζετε με τον Δούκα. Ποια είναι η πνευματική μετάβαση από έναν αγώνα με ομάδα που έχει παρόμοιους στόχους με τη δική σου, σε έναν με ομάδα που βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα;

Κάθε παιχνίδι στην Α2, όπως αναφέρα, έχει ξεχωριστή σημασία. Πρέπει να τελειώσει τώρα η χαρά μας από το «διπλό» στη Λευκάδα και από αύριο (σ.σ. σήμερα) να ασχοληθούμε σοβαρά με τον Δούκα. Τον σεβόμαστε απόλυτα και πρέπει να είμαστε σοβαροί, για ένα αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria