ΥΠΟΙΚ: Η αναβάθμιση της Standard & Poor’s δεν είναι μεμονωμένο γεγονός – Τον Αύγουστο αφήνουμε πίσω την κρίση - OlaDeka

ΥΠΟΙΚ: Η αναβάθμιση της Standard & Poor’s δεν είναι μεμονωμένο γεγονός – Τον Αύγουστο αφήνουμε πίσω την κρίση

Δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard’s & Poor’s.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, αυτή έρχεται σε συνέχεια των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους Moody’s και Fitch, ενώ ταυτόχρονα προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις. Παράλληλα, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, η θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG άνοιξε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης τη Δευτέρα στο Eurogroup και την εκταμίευση δόσης ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και τη διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά τη μακρά περίοδο κρίσης.

Η χθεσινή αναβάθμιση

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε «B» από «B-» με θετικές προοπτικές, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισής του μέσα στο 2018.

«Κατά την άποψή μας, οι προοπτικές για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί, μαζί με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και εν μέσω μίας περιόδου σχετικής πολιτικής σταθερότητας. Συνεπώς, αναβαθμίσαμε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις μας για την Ελλάδα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα από «B» από «B-«», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria