Συνάντηση Σκουρλέτη με προέδρους Περ. Συμβουλίων και Θ. Καρυπίδη - OlaDeka

Συνάντηση Σκουρλέτη με προέδρους Περ. Συμβουλίων και Θ. Καρυπίδη

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη και τους Προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων: Αττικής, Θεόδωρο Σχινά. Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιο Αγγελόπουλο. Δυτικής Μακεδονίας, Φώτιο Κεχαγιά. Θεσσαλίας, Γρηγόριο Παπαχαραλάμπους. Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μπιζά και Πελοποννήσου, Ηλία Στρατηγάκ ουναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης .

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία και τη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β’ βαθμού, ενώ έμφαση δόθηκε σε θέματα που απασχολούν ειδικότερα τους Προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων, σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου τους, τη νομική κάλυψή τους εφόσον η υπόθεση αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, την επέκταση της κάλυψης για τους ίδιους λόγους στους πρώην Προέδρους καθώς και βελτιστοποιήσεις στο πεδίο του πειθαρχικού ελέγχου.

Επίσης, συζητήθηκε ο ρόλος του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως συνθετικού παράγοντα και εκφραστή του οργάνου σε θεσμικό επίπεδο, καθώς και οι νέες θετικές προκλήσεις που αναμένεται να προκύψουν στο πλαίσιο αυτού του ρόλου με τις αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Εύλογα και δίκαια χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών πολλά από τα ζητήματα που θίχτηκαν και ζήτησε από τους αιρετούς την εξειδίκευση των προτάσεών τους. Σε αυτή τη βάση, το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο θα ξεκινήσει διάλογο με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου να αποτυπωθούν και να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες επιλογές, ενόψει και των παρεμβάσεων στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria