Στο Μαξίμου Τσίπρας σε Καρυπίδη: «Τι άλλο θέλεις, να έρθω να μαζέψουμε και φασόλια;» - OlaDeka

Στο Μαξίμου Τσίπρας σε Καρυπίδη: «Τι άλλο θέλεις, να έρθω να μαζέψουμε και φασόλια;»

Όλα αυτά και λαμβάνοντας υπόψιν την δυναμική των προσωπικοτήτων, αναγάγουν το ποιοτικό επίπεδο της πολιτικής αλλά και διαπροσωπικής σχέσης των δύο αντρών, ως ιστορικά ευνοϊκή συγκυρία για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους κατοίκους των τεσσάρων νομών της.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε χθες Παρασκευή (19-1-2018), στο Μέγαρο Μαξιμου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στο 1ο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δυτικής Μακεδονίας και για την θεσμοθέτηση από την Κυβέρνηση του Ειδικού Τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, που μετά και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου περισσότερα από 140.000 νοικοκυριά στην Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη θα απολαμβάνουν αναδρομικά από 1-1-2018, μειωμένη σε κόστος κατά 30% την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν.

Επίσης τον ευχαρίστησε και για τις άλλες παρεμβάσεις ανάπτυξης (Φυσικό Αέριο, Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (που ως πρωτοποριακό προσπαθούν να «αντιγράψουν» πολλοί πλέον),  οδικό άξονα Ε65, Ίδρυση Τριτοβάθμιας Ακαδημίας Πυροσβεστών στην Πτολεμαϊδα κλπ) που πραγματοποιούνται, ανασυγκροτούν και οδηγούν την Δυτική Μακεδονία σε μια νέα μεταμνημονιακή εποχή.

Η συνάντηση ήταν εγκάρδια σε τέτοιο βαθμό που οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στις στιγμές που έζησαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία κατά την περίοδο του συνεδρίου και με έντονη την συγκίνηση στην ατμόσφαιρα ο μεν Θόδωρος Καρυπίδης του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υλοποίηση των στόχων – δεσμεύσεων, ο δε Πρωθυπουργός του εκμυστηρεύτηκε ότι θυμάται με συγκίνηση το φιλικό και ζεστό κλίμα που έζησε κατά την περίοδο της επίσκεψης του στην Περιφέρεια μας και ότι θα επιθυμούσε να ξανάρθει γρήγορα. Ενδεικτικό του φιλικού κλιματος είναι ότι σε κάποια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Θόδωρο Καρυπίδη:  «Τι άλλο θέλεις, να έρθω να μαζέψουμε και φασόλια;» , για να πάρει έτοιμη την απάντηση του Περιφερειάρχη: «Και βέβαια θα έρθεις και γι’ αυτό, θα πάμε να μαζέψουμε και φασόλια!»

Όλα αυτά και λαμβάνοντας υπόψιν την δυναμική των προσωπικοτήτων, αναγάγουν το ποιοτικό επίπεδο της πολιτικής αλλά και διαπροσωπικής σχέσης των δύο αντρών, ως ιστορικά ευνοϊκή συγκυρία για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους κατοίκους των τεσσάρων νομών της.

k-t

karypidis-tsipras

m-t-k

t-k

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria