Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά…» - OlaDeka

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά…»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά…» που συνδιοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης

Τη συναυλία ενορχήστρωσε η Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες (14-01-2018) στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης

Τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας

Συγκεντρώθηκαν πλήθος ειδών όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαριότητας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων & Κοζάνης

Επίσης, συγκεντρώθηκε αξιόλογο χρηματικό ποσό για την ενίσχυση της οικογένειας του μικρού Αλέξανδρου και τη μετάβασή του  σε ειδικό θεραπευτικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Ερμηνευτές των μουσικών κομματιών ήταν η σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου και ο τενόρος Μανώλης Χατζημανώλης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Βασιλική Αννουλίδου και Αικατερίνη Μαρκοπούλου

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μουσική εκδήλωση, ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά…..», η οποία παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, από την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας στη κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης.

Το μουσικό έργο «Σαν παλιό σινεμά…» περιελάμβανε αποσπάσματα μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών της χώρας μας και του εξωτερικού, κατά τη διάρκεια των οποίων η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας αναπαρήγαγε τη «θεματική» μουσική των ταινιών, ενορχηστρωμένη με ξεχωριστό τρόπο, από μουσικούς της. Ερμηνευτές των μουσικών κομματιών ήταν η σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου και ο τενόρος Μανώλης Χατζημανώλης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Βασιλική Αννουλίδου και Αικατερίνη Μαρκοπούλου.

Η πρωτοβουλία αυτή εκτός από το ψυχαγωγικό της χαρακτήρα, αναδεικνύει και την κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας έχουν ανάγκη.

Για το σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν πλήθος ειδών όπως τρόφιμα (γάλα μακράς διάρκειας, ρύζι, μακαρόνια, σάλτσες κλπ.) και είδη καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρο, απορρυπαντικά ρούχων, χαρτικά κλπ.) για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων & Κοζάνης. Επιπλέον, συγκεντρώθηκε αξιόλογο χρηματικό ποσό για την ενίσχυση της οικογένειας του μικρού Αλέξανδρου και τη μετάβασή του  σε ειδικό θεραπευτικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την περιπέτεια της υγείας του.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος  HYPERLINK “ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ%20ΓΕΝΙΚΟΥ.docx” Παναγιώτης Ντζιοβάρας ο οποίος διάβασε και τον χαιρετισμό του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου  HYPERLINK “ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ%20ΑΡΧΗΓΟΥ.docx” Κωνσταντίνου Τσουβάλα και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γεώργιος Ντζιμάνης και Δημήτριος Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Ελευθέριος Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Φώτιος Κεχαγιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ο Διοικητής του Γ.Σ.Σ./ΔΕΠΣ, Ταξίαρχος Ιωάννης Προκόπης, ο Διοικητής 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Νικόλαος Κατσικάς, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Αριστείδης Μαυρόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κοζάνης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Μαυροματίδης.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Κεραμάς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας,  Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Παλιογιάννης.

Επίσης παραβρέθηκαν αστυνομικό προσωπικό, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Ντζιοβάρα στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Μουσικής Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο Κανούτα και στους ερμηνευτές  Άννα Παπαδοπούλου (σοπράνο) και Μανώλη Χατζημανώλη (τενόρο). Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στις παρουσιάστριες της βραδιάς Βασιλική Αννουλίδου και Αικατερίνη Μαρκοπούλου.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και προκάλεσε τα ευμενή σχόλια των θεατών που παρακολούθησαν την ξεχωριστή αυτή μουσική εκδήλωση.

astynomia-sinema

astynomia-sinema2

astynomia-sinema3

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΟΥΒΑΛΑ

ΣΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ…»

(Κοζάνη, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018)

Προσβλέπω στην κατανόησή σας για το γεγονός ότι ανεπίδεκτες ματαίωσης ή αναβολής υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν, παρά την επιθυμία μου, να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή  Δυτικής Μακεδονίας, του Ταξιάρχου Παναγιώτη Ντζιοβάρα, και να βρίσκομαι απόψε κοντά σας, σ’ αυτήν την ιδιαίτερη και σημαντική εκδήλωση.

Σε μια εκδήλωση που ίσως ξενίσει εκείνους που στην αντίληψή τους το στερεότυπο του αστυνομικού συνδέεται αποκλειστικά με την αυστηρότητα, τη δίωξη του εγκλήματος και την εφαρμογή του νόμου.

  

Απόψε, λοιπόν, σ’ αυτή την εκδήλωση, είμαι βέβαιος πως όλοι, θα γνωρίσετε το άλλο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα πρόσωπο που προσεγγίζει πληρέστερα την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που ορίζει πως όλοι, αστυνομικοί και ιδιώτες, ένστολοι και μη, εκδηλώνουν τη χαρά και τη λύπη τους, βιώνουν κατά τρόπο αντίστοιχο τα συναισθήματά τους, έχουν τα πάθη, τις ευαισθησίες και τις αδυναμίες τους, έχουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους.

Γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι.

Κι ως άνθρωποι, έχουμε την ανάγκη της μικρής αυτής μουσικής ανάπαυλας που προσφέρει η μουσική.

Αλλά, επίσης, ως άνθρωποι, έχουμε την υποχρέωση να σκεφτόμαστε, να συναισθανόμαστε και να κατανοούμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας και να δείχνουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να συγχαρώ τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας γι’ αυτήν την πρωτοβουλία της. Μία κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με τη βασική στρατηγική κατεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας για εξωστρέφεια, για αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, για ισχυροποίηση της σχέσης αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας με την κοινωνία.

Ευχαριστώ, επίσης, από καρδιάς, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας γιατί χωρίς τη στήριξή του δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξή σας και για την παρουσία σας στην εκδήλωση και σας εύχομαι, με την ευκαιρία, Καλή Χρονιά, με υγεία, καλοτυχία, δύναμη και αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. Αφεθείτε να απολαύσετε τη μουσική διαδρομή στην οποία θα σας οδηγήσει η Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

astynomia-sinema4

astynomia-sinema5

astynomia-sinema6

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

ΣΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ…»

(Κοζάνη, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018)

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση.

Είμαι σίγουρος ότι καθένας από σας, μικρότερος ή μεγαλύτερος, έχει μια εικόνα από τον ασπρόμαυρο παλιό κινηματογράφο, από τα θερινά σινεμά.

Aκούει ένα τραγούδι από αγαπημένο παλιό ερμηνευτή και του φέρνει στο νου του αναμνήσεις και συγκίνηση.

Ο Μάνος Χατζιδάκης, είχε πει κάποτε: «Η μουσική του κινηματογράφου συντηρεί στη μνήμη την εικόνα, την ερμηνεύει, ενώ συγχρόνως, ζωγραφίζει επιθυμίες και μνήμες δικές μας και την προσωπική μας ταύτιση με τις πτυχές ενός ασπρόμαυρου ονείρου 35 χιλιοστών».

Αυτό θέλουμε να κάνουμε και με τη σημερινή εκδήλωση:

να αναβιώσουμε τις μνήμες μας, να δώσουμε χρώμα στις αναμνήσεις μας, να ντύσουμε με μουσική τις επιθυμίες μας, να ξαναζήσουμε ένα όνειρο παλιότερων δεκαετιών, με κομμάτια από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο.

Όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός σκοπός της σημερινής βραδιάς. Υπάρχει και κάτι άλλο που ίσως είναι και σημαντικότερο: Να συμβάλουμε στην ανακούφιση συμπολιτών μας, αλλά και να βοηθήσουμε το μικρό Αλέξανδρο Μελησσινό στην προσωπική του μάχη.

Με τη σημερινή εκδήλωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει την ευκαιρία να δείξει σε όλους εσάς, ότι δεν είναι στο πλευρό του πολίτη μόνο ως θεματοφύλακας της  εφαρμογής του νόμου, αλλά και ως συμπαραστάτης, ως φίλος που μπορεί να συμβάλει στην ευαισθησία και κατανόηση στην υποστήριξη  κάθε συμπολίτη μας. Άλλωστε όλοι μας, είτε ως αστυνομικοί, είτε όχι, ζούμε στο ίδιο μέρος, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, χαιρόμαστε με τις ίδιες επιτυχίες.

Δεν θα πάρω άλλο από το χρόνο σας, άλλωστε η βραδιά ανήκει στους μουσικούς μας.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας και ευελπιστώ η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερες παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτιστικού ενδιαφέροντος συνδυαζόμενες με ενέργειες αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

Επίσης, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω:

  • τον Προϊστάμενο και τα μέλη της Υπηρεσίας Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας,   
  • τη  σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου και τον τενόρο Μανώλη Χατζημανώλη που θα συνοδεύσουν τη μπάντα μας,
  • τις δημοσιογράφους  Βάσω Αννουλίδου και Κατερίνα Μαρκοπούλου που θα παρουσιάσουν τις ενότητες της εκδήλωσης
  • τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού για την ευγενική παραχώρηση του φιλόξενου αυτού χώρου
  • την τοπική ηγεσία  του στρατού που διέθεσε τους χώρους για τις πρόβες των μουσικών μας
  • όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο, στη διοργάνωση της εκδήλωσης και
  • φυσικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειές μας.

Εύχομαι Καλή Χρονιά με χαρούμενες στιγμές, λιγότερες δυσκολίες και δύναμη ψυχής από όλους μας.

Και ξεκινάμε το ταξίδι στο παρελθόν που θα μας δώσει αναμνήσεις για το μέλλον.

astynomia-sinema7

astynomia-sinema8

astynomia-sinema9

astynomia-sinema10

astynomia-sinema11

astynomia-sinema12

                 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria