ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΙΜΗ - ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ - OlaDeka

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΙΜΗ – ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης (Επ.Πα.) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 στην Αγριά Βόλου η 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης (Επ.Πα.) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η 4η Επιτροπή Παρακολούθησης ολοκληρώθηκε υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κου. Χαράλαμπου Κασίμη.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης και η Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης θα ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ 2014-2020, το μελλοντικό σχεδιασμό υλοποίησης του Προγράμματος, την εφαρμογή των Μέσων Χρηματοοικονομικής Τεχνικής στο πλαίσιο του ΠΑΑ, τις ενέργειες δικτύωσης για την προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας στον αγροτικό χώρο καθώς και την εφαρμογή του εύλογου κόστους επενδυτικών μέτρων του ΠΑΑ, την τροποποίηση ορισμένων κριτηρίων επιλογής μέτρων /δράσεων του ΠΑΑ, και τέλος την πρόοδο κάλυψης των εκ των προτέρων αιρεσιμοτήτων, την πρόοδο της 1ης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών αλλά και την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

25394187_751212738422195_1128787786_n

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστολου και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασιμη, για το φράγμα Νεστορίου για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ειδική πρόσκληση στον ανάδοχο για τις εργασίες του έργου. Αυτό σημαίνει ότι χτυπάει το τελευταίο «καμπανάκι» για τον ανάδοχο ο οποίος θα κληθεί να συνεχίσει το έργο ή να υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις έτσι ώστε να βρεθεί άλλη λύση για την ολοκλήρωση του.

Επίσης, ο κ. Καρυπίδης συζήτησε με τους κυβερνητικούς παράγοντες για τους 359 αγρότες που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσιπρας και έλαβε δέσμευση ότι θα ενταχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός σχεδόν παραπονούμενος λέγοντας: «Γιατί ικανοποιήσατε το αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας ενώ εμείς έχουμε περίπου 450 επιλαχόντες;»

karypidis-agorastos
Θόδωρος Καρυπίδης – Κωνσταντίνος Αγοραστός

Τέλος, το Υπουργείο αναγνώρισε την πολύτιμη συνδρομή των περιφερειών στην απορρόφηση του αγροτικού προγράμματος που είναι πρώτο στην Ευρώπη.

kasimatis

Το oladeka.com εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κο. Χαράλαμπο Κασίμη ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην συζήτηση που είχε με τον Θ. Καρυπίδη σχετικά με το φράγμα Νεστορίου λέγοντας:

«Συζητήσαμε με τον κύριο Περιφερειάρχη για την προσπάθεια που καταβάλουμε να αρθεί το αδιέξοδο στην εκτέλεση – υλοποίηση του έργου στο Νεστόριο, είμαστε σε συνεχή διαβούλευση, εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και ευελπιστούμε ότι το αδιέξοδο θα αρθεί ώστε να ολοκληρωθεί η ολοκλήρωση αυτού του έργου. Έχουμε διασφαλίσει όπως ξέρετε, ως πρώτο έργο τη μεταφορά του σε αυτή την προγραμματική περίοδο, επομένως η κοινοτική χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, μένει να λύσουμε τα προβλήματα με τον ανάδοχο του έργου, ώστε πραγματικά να προχωρήσουμε.»

Δείτε το video:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria