Νίκος Μέρτζος:“Να στηρίξουν όλοι το Νίκο Κοτζιά” - OlaDeka

Νίκος Μέρτζος:“Να στηρίξουν όλοι το Νίκο Κοτζιά”

του Γιώργου Ροδάκογλου

Μια συμβιβαστική λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εκτιμά ότι πρέπει να βρεθεί ο δημοσιογράφος Νίκος Μέρτζος σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές του Υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας

“Πρέπει να υπάρξει μια πλήρης υποστήριξη στο σχέδιο που προωθεί ο Νίκος Κοτζιάς” τόνισε χαρακτηριστικά δηλώνοντας με έμφαση “Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συναντώνται συχνά και να έχουν μια ενιαία στρατηγική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόπλων δυνάμεων και παιδείας”.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Εντρογάν σημείωσε πως “το όφελος της Ελλάδας θα προκύψει στην περίπτωση που η χώρα μας ρυθμίσει το θέμα της ροής των προσφύγων. Η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε να δέχεται πίσω όσους πρόσφυγες δεν έχουν αποκτήσει πολιτικό άσυλο, ωστόσο η Ελλάδα δεν τους επαναπροωθεί”.

Σχολιάζοντας της δύσκολες ημέρες που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης ο Νίκος Μέρτζος κρίνει αναγκαία την ύπαρξη αυτοκριτικής και αυτογνωσίας

“Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε δημιούργησε το χρέος της Ελλάδας μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, δε μείωσε τις συντάξεις δεν πολλαπλασίασε το κράτος μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε αυτογνωσία”

Εκτιμώντας το ρόλο της εκκλησίας τόνισε ότι “σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να έχει παρεμβατικό ρόλο στην άσκηση της πολιτικής άλλα να περιορίζεται στα του οίκου της”.

O Nίκος Μέρτζος μιλώντας στην εκδήλωση για τη Βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη αναφέρθηκε στην πορεία της από την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έως σήμερα και παρουσίασε σπάνιο φωτογραφικό υλικό εκφράζοντας την διάθεση του να το χαρίσει στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης με την προοπτική να γίνει ένα ντοκιμαντέρ.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria