Μητσοτάκης: Eκλογές μέσα στο 2018 - H χώρα έπιασε πάτο - OlaDeka

Μητσοτάκης: Eκλογές μέσα στο 2018 – H χώρα έπιασε πάτο

Στη δέσμευση ότι σε περίπτωση εκλογών, σε κάθε ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα υπάρχει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς προχώρησε, κλείνοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε, δε, τα στελέχη της ΝΔ να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα του κόμματος απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας και έθεσε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε «τους έντιμους αγωνιστές που κράτησαν την παράταξη ψηλά», αλλά την ίδια ώρα και τους νέους φίλους του κόμματος που έδωσαν το παρών στο συνέδριο. «Το 11ο συνέδριο της ΝΔ στέλνει ένα και μόνο μήνυμα: είμαστε έτοιμοι, έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα σε όλους τους Έλληνες», είπε με ένταση ο πρόεδρος της ΝΔ, οριοθετώντας το κεντρικό πρόταγμα του συνεδρίου. «Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε. Έχουμε το σχέδιο, μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα», υπερθεμάτισε.

Αναφερόμενος στα προσυνέδρια της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την παρουσία του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο, λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς τους, ο οποίος, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι «δεν πρέπει ποτέ να χάνεται η ελπίδα για να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες της ζωής». Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε πλείστες όσες ανώνυμες περιπτώσεις που δοκιμάζονται σε πολλά μέτωπα. «Υπάρχουν αυτοί που έχασαν τα πάντα, αλλά ξεκινούν από το μηδέν για να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους. Είναι οι ήρωες της καθημερινότητας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πρέπει να σταματήσουμε την ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είναι το ίδιο στην πολιτική, γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο», υπογράμμισε έπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως η ΝΔ πρέπει να δείχνει κάθε μέρα στην πράξη πως έμαθε από τα λάθη της. «Η αλλαγή προκαλεί οδύνη, όπως προκαλεί κα η γέννηση», τόνισε και αναφέρθηκε στην ανατροπή κατεστημένων νοοτροπιών και δεδομένων. «Η πρόοδος ενοχλεί και ξεβολεύει, αλλά ό,τι δεν αλλάζει, παρακμάζει και τελικά πεθαίνει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Άλλωστε, πώς θα πείσουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι;», είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Οφείλω να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης», προσέθεσε στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, οκ κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «όλοι έχουν ρόλο», στέλνοντας μήνυμα ενότητας του κόμματος, ενώ εξήρε και τη λειτουργία του Μητρώου Στελεχών, με το οποίο, όπως είπε, «δίνουμε την ευκαιρία σε άτομα εκτός πολιτικής να ασχοληθούν με τα κοινά». «Διδασκόμαστε, προχωράμε, εξελισσόμαστε. Αλλάζουμε οι ίδιοι, για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα», προσέθεσε, παράλληλα, επιμένοντας στη διαδικασία ανανέωσης.

«Η γέννηση της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή συνδέθηκε με την επαναθεμελίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προτάσσοντας τις έννοιες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης ως προτάγματα της ΝΔ. Την ίδια ώρα, τόνισε πως η ΝΔ είναι το «μεγαλύτερο φιλελεύθερο και λαϊκό κόμμα». «Είμαστε το κόμμα που ενώνει φτωχούς και πλούσιους. Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο», υπογράμμισε στο ίδιο μήκος κύματος. Κάνοντας, βέβαια, αυτοκριτική, ανέφερε πως οι ανωτέρω αξίες δεν υπηρετήθηκαν πάντα με την ίδια ένταση, λέγοντας πως η ΝΔ έχει ευθύνες για αρκετές από τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης, όπως ο λαϊκισμός, ο κρατισμός, το πελατειακό κράτος, η αναξιοκρατία, η οικογενειοκρατία, ο κίτρινος Τύπος, οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, η διαφθορά».

Μάλιστα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ήρθε στην εξουσία επειδή τα κόμματα δεν υπερασπίστηκαν τα καλά της Μεταπολίτευσης. «Η χώρα έπιασε πάτο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να γίνει καθεστώς και επανέλαβε πως, αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει από τα Μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αναρίθμητα ψέματα της κυβέρνησης και την κατηγόρησε πως διχάζει τους Έλληνες και στοχοποιεί τη μεσαία τάξη. «Κάθε μέρα που μένουν στην εξουσία, φτωχοποιούν και άλλο τη χώρα», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση απαξιώνει βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και κλέβει το μέλλον από τους νέους.

«Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Απέτυχαν διπλά. Αναίρεσαν τον λόγο τους διπλά. Σας εξαπάτησαν διπλά. Κρίνετέ τους όπως τους αξίζει. Γυρίστε τους την πλάτη. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Εμφανίστηκε δε σίγουρος πως σύντομα η ΝΔ θα βρεθεί ξανά στη θέση που της αξίζει.

Μήνυμα για εκλογές και ανανέωση

Επανερχόμενος στην αποστολή και το όραμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει κυρίαρχο έργο να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά. «Να οικοδομήσει μια σύγχρονη δημοκρατία για τον 21ο αιώνα», τόνισε, μιλώντας για τον στόχο της ΝΔ. Μάλιστα, θύμισε και τη φράση του Κων. Καραμανλή «Εμείς οι λιγότεροι οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους». «Ο πήχης μπαίνει ψηλά. Δεν θα συμβιβαστώ με τίποτε λιγότερο, γιατί τίποτε άλλο δεν θα δεχθεί η ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Περάσαμε δύο χρόνια κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση, όπως έπρεπε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως το κόμμα εξέφρασε εν πολλοίς τον θυμό της κοινωνίας, τόνισε όμως πως «αργά ή γρήγορα θα στηθουν οι κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους». Υπογράμμισε όμως πως η ΝΔ δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην κριτική. «Οι πολίτες θέλουν πράξεις και εμείς είμαστε έτοιμοι για πράξεις, γενναίες, δύσκολες, συνεπείς και κυρίως επωφελείς για τους πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αγαπώ πολύ το κόμμα μου και δεν θέλω η ΝΔ να είναι στην αντιπολίτευση. Αγαπώ όμως περισσότερο τη χώρα μου και γι’ αυτό δεν θέλω οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να είναι στην κυβέρνηση», προσέθεσε με νόημα.

Αναφερόμενος στη νέα γενιά και περιγράφοντας της δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την έλλειψη προοπτικής γι’ αυτή, είπε πως η ΝΔ έχει την αποστολή «να την ενδυναμώσει, να της δώσει ευκαιρίες, όχι επιδόματα». «Δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές, χωρίς τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης δεσμευόμενος για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ.

«Να μεταλαμπαδεύσουμε το σχέδιό μας στους Έλληνες»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε προς τα στελέχη της ΝΔ πως στα χέρια τους κρατούν κωδικοποιημένα το σχέδιο του κόμματος και στηρίζεται σε δύο άξονες. Αρχικά, στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τον κρατισμό και στην ασφυκτική φορολογία, περιγράφοντας ουσιαστικά το σχέδιο της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας και, εν συνεχεία στη διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία, «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε τι χρειάζεται η προσέλκυση επενδύσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας στις τεράστιες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια που ήδη υπάρχουν. Τόνισε, παράλληλα, πως η ΝΔ είναι έτοιμη να μειώσει τους φόρους, λέγοντας ότι θα πρέπει η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου που δεν αύξησε κανέναν φόρο και, αντίθετα, ξεκίνησε να τους μειώνει προοδευτικά. Επανέλαβε, δε, και τη χρεία να σταθεί το κράτος δίπλα στους πιο αδύναμους, αλλά μίλησε και για την ανάγκη αξιολόγησης όλων των κρατικών δομών.

«Δεν θα ανεχθώ ούτε λεπτό τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα ΑΕΙ που, στο όνομα του ασύλου, έχουν παραδοθεί σε κάθε είδους τραμπούκους», τόνισε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τα Πανεπιστήμια, ενώ επανέλαβε και την ανάγκη για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Κάλεσε, υπό αυτό το πρίσμα, όλα τα στελέχη του κόμματος να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα και το σχέδιο της ΝΔ σε κάθε γειτονιά της χώρας. «Σε κάθε άνεργο 40άρη που έχασε μέσα στην κρίση τη δουλειά του και πίστεψε ότι θα του βρει δουλειά ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο. Σε κάθε νέο που είναι σήμερα 25 ετών και νομίζει ότι θα ζει μόνιμα μια παρατεταμένη κρίση», είπε, λέγοντας εκ νέου πως οι νέοι ζητούν «ευκαιρίες απασχόλησης και όχι επιδόματα ανέχειας». «Καθώς μπαίνουμε στο 2018, θα φροντίσουμε το μήνυμα του συνεδρίου μας σε όλους τους Έλληνες, για να πείσουμε πως όλοι έχουν θέση στο σχέδιό μας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Η Ελλάδα είναι μια»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι αντίπαλοι της ΝΔ θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν το μήνυμα του κόμματός του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως γι’ αυτόν υπάρχουν πάντα 2 Ελλάδες. «Δεν είναι ο λαϊκιστής αυτός που εκφράζει τα συμφέροντα του λαού, είναι αυτός που λέει την αλήθεια και δείχνει την έξοδο από την κρίση με σχέδιο και αποφασιστικότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Πείτε τους πως η Ελλάδα είναι μία», κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης τα στελέχη της ΝΔ και τόνισε πως η ΝΔ εκφράζει όλους τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως πρέπει να κερδηθεί μια μάχη: αυτή της βελτίωσης της ζωής κάθε πολίτη. Επανέλαβε δε τη ρήση του Κένεντι «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου». «Δεν περισσεύει κανείς, αλλά δεν μπορούν σε αυτή την πορεία ξύπνιοι και κορόιδα, όπως δεν μπορούν να υπάρχουν και πρόθυμοι και λαθρεπιβάτες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ξανά. Από μια χώρα απελπισίας, σε μια χώρα προοδου και προκοπής», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμα ελληνικό θαύμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως πρέπει να υπηρετηθεί εκ νέου η ελπίδα. «Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έρθει από την αναγέννηση των αξιών και τη συμμετοχή των πολιτών», υπογράμμισε ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναφέρθηκε δε και σε λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μιλώντας για την παρακαταθήκη του. «Κρατήστε την αισιοδοξία σας , μην επιτρέψετε στον φόβο και στο αδιέξοδο να νικήσουν την ελπίδα.  Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Τόνισε, όμως πως για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια μάχη για την ψυχή του Έθνους. Σήμερα βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως σήμερα ξεκινά ο μεγάλος αγώνας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. «Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», είπε καταληκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria