Αδαμόπουλος: Μέσα στον Δεκέμβρη κάνουμε σύμβαση για το πολυμηχάνημα της λίμνης και σε 6 μήνες θα το έχουμε - OlaDeka

Αδαμόπουλος: Μέσα στον Δεκέμβρη κάνουμε σύμβαση για το πολυμηχάνημα της λίμνης και σε 6 μήνες θα το έχουμε

«ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ…»

«Μέσα στο Δεκέμβριο θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την προμήθεια του ειδικού πολυμηχανήματος για τη λίμνη της Καστοριάς και σε έξι μήνες θα έχουμε και το πολυμηχάνημα». Αυτό δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο oladeka.com.

Ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στις εξειδικευμένες προδιαγραφές που απαιτούνται για το συγκεκριμένο μηχάνημα καθώς και για αρκετά extra χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει η προσφορά. Τεχνική υποστήριξη, περιβαλλοντικά στάνταρτς, δεκάχρονη εγγύηση, ανταλλακτικά, μεταφορά στη λίμνη της Καστοριάς, πιστοποιήσεις όπως CE και άλλα. Αυτό το σύνολο των εξειδικευμένων απαιτήσεων προφανώς και δεν ελήφθησαν υπόψιν της επιτροπής διαγωνισμού η οποία αν και θα έπρεπε σύμφωνα με την πρόσκληση να αποφασίσει βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιοτικών χαρακτηριστικών και τιμής, αποφάσισε κρίνοντας μόνο με τον δεύτερο παράγοντα δηλαδή τη χαμηλότερη τιμή. Παρόλα αυτά η επιτροπή διαγωνισμού ενέκρινε την ανάθεση γράφοντας στην απόφαση:

«Κατόπιν ενεργειών αυτών, ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, στο οποίο προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρία…………..με συνολικό κόστος 375.720 € με ΦΠΑ και διαβιβάζει το παρόν πρακτικό στην οικονομική επιτροπή.»

Την σκυτάλη ανέλαβε όντως η οικονομική επιτροπή η οποία είχε και τον τελικό λόγο μιας και η επιτροπή διαγωνισμού εξάγει κείμενα με γνωμοδοτικό μόνο χαρακτήρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς αναφέρθηκε επίσης και σε όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη οικονομική επιτροπή και την στάση που κράτησε ο Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ακούστε όλη την συνέντευξη:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria