Δημήτρης Παπαδημούλης Από Την Καστοριά: «Η Χρεοκοπία Και Η Κρίση Μας Έριξαν Σε Ένα Πολύ Βαθύ Πηγάδι» - OlaDeka

Δημήτρης Παπαδημούλης Από Την Καστοριά: «Η Χρεοκοπία Και Η Κρίση Μας Έριξαν Σε Ένα Πολύ Βαθύ Πηγάδι»

 Το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017, αλλά θα χρειαστούμε χρόνια σκληρής προσπάθειας και δουλειάς για να επουλώσουμε τις πληγές και να ξαναφτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν την κρίση. Η χρεοκοπία και η κρίση μας έριξαν σε ένα πολύ βαθύ πηγάδι. Παλεύουμε για να βγούμε από αυτό, αλλά τα λεφτά δεν τα κόβουμε από τον τοίχο, τόνισε από την Καστοριά, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Για να γίνουν όλα αυτά επισήμανε πρέπει να μειώσουμε την ανεργία και να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πήγες οι οποίες έχουν το δυναμικό αυτού του τόπου και παράλληλα πως θα νοικοκυρέψουμε και το κράτος μας. Άρα, πρόσθεσε, χρειάζεται χρηστή  διοίκηση, ισχυρότερη και πιο μοντέρνα .

Τον κ. Παπαδημούλη προλόγισε ο γραμματέας της νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, κ Στέφανος Μπαλταγιάννης ενώ στη συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής μας παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εστίασε την συνέντευξη του στην φοροδιαφυγή που είναι το μέγα σκάνδαλο και στην Ελλάδα «έχουμε πιάσει μερικά ψάρια» τόνισε ενώ είπε «Δίπλα στην Ελλάδα που υπερφορολογείται, υπάρχει και η Ελλάδα που φοροδιαφεύγει προκλητικά» υποστήριξε. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτό τον διπλό στόχο. Βιώσιμη δίκαιη ανάπτυξη, περιορισμός της κρατικής σπατάλης και νοικοκύρεμα των δαπανών όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι να καταπολεμήσουμε συστηματικά την φοροδιαφυγή, ειδικά των «ρετιρέ» τόνισε ο ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν είναι τυχαίο», είπε, «ότι σε κάθε λίστα φοροδιαφυγής από τις γνωστές, υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα της ΝΔ ή σημαντικών επιχειρηματιών που στηρίζουν τη ΝΔ. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που αυτή η φοροδιαφυγή θίγει το 99,99% της κοινωνίας άρα και των ψηφοφόρων της ΝΔ, μπορούμε γύρω από αυτό το θέμα να δημιουργήσουμε μια ευρεία συμμαχία μέσα στην ελληνική κοινωνία, η οποία να στοχεύσει και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στις δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε νοικιασμένα κτίρια και συγκεκριμένα στην ΔΟΥ Καστοριάς που στεγάζεται στο εμπορικό. Όπως ενημέρωσε, θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος για την μεταφορά της υπηρεσίας. Όσον αφορά τώρα στον φορέα διαχείρισης της λίμνης όπως ενημέρωσε, αύριο θα συναντηθεί προσωπικά με τον περιφερειάρχη, με τον οποίο θα συζητήσει εκτενέστερα το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος αυτή την στιγμή ο κ Παδημούλης πραγματοποιεί στον δημαρχείο του Άργους Ορεστικού ανοιχτή ομιλία με θέμα ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προκλήσεις της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή.

papad

Ρεπορτάζ kastoria365 φωτο orizontespress

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria