ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΤΑ 12,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - OlaDeka

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΤΑ 12,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Και κλάαμα στο μαύρο μέτωπο! Όπως ακριβώς είχαμε γράψει, μαύρες γιορτές θα κάνει το «μαύρο μέτωπο»

Το Υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε, πριν από λίγες ώρες, πράξη χρηματοδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο αυτό με 12,6 εκ. ευρώ.  Τώρα θέλουμε να δούμε τι θα γράψει το μαύρο μέτωπο! 

Με υπουργική υπογραφή δίνεται γροθιά στην παραπληροφόρηση που μαστίζει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον την Καστοριά και την Κοζάνη από επιτήδειους παπαγάλους της κακιάς ώρας!

eggrafo_deda

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Η παραπάνω εξέλιξη επιταχύνει την έναρξη κατασκευής δικτύου όπως είχε δεσμευθεί Περιφερειάρχης και κυβέρνηση, γιατί απεμπλέκει αφενός την Περιφέρεια μας από την χρονοβόρα κατάθεση φακέλων για χρηματοδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ (και φυσικά εξοικονομεί χρήματα από τον περιφερειακό κορβανά), αφετέρου ανάβει πράσινο φως στην Δ.Ε.Δ.Α να ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης δανείου ώστε να εξασφαλιστεί η τελική χρηματοδοτηση του έργου.

Η έναρξη εργασιών έλευσης φυσικού αερίου στην Δυτική Μακεδονίας στις αρχές του 2019 ειναι πλέον εφικτός στόχος όπως μόνο το oladeka.com υποστήριζε τόσο καιρό.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της περιφέρειας.

Μετά τις συστηματικές και τεκμηριωμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και την άψογη συνεργασία που υπήρξε τόσο με τα αρμόδια υπουργεία, όσο και με τη ΔΕΔΑ Α.Ε., η έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία βρίσκεται ακόμα ένα βήμα πιο κοντά.

Αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου είναι η απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα με την οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 (ΣΑΕΠ 041) η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία και χρηματοδοτείται με 12,6 εκ. ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΔΑ Α.Ε., η οποία συνέταξε και τη μελέτη βιωσιμότητας, ενώ η εξασφάλιση της χρηματοδότησης φέρνει πιο κοντά την έναρξη των εργασιών που προσδιορίζεται πλέον για το 2019.

«Όσο δυναμώνει η αμφισβήτηση, τόσο πιο δυνατό θα είναι το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργάστηκε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, το Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Θεόδωρο Τερζόπουλο και όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria