Τα Ραγκουτσάρια παρέσυραν τους Θεσσαλονικείς - OlaDeka

Τα Ραγκουτσάρια παρέσυραν τους Θεσσαλονικείς

Το έθιμο από την Καστοριά μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη

Με μουσική, χορό και πολύ διάθεση πλημμύρισε σήμερα το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παραδοσιακά συγκροτήματα από την Καστοριά έδωσαν τον τόνο και μετέφεραν τον κόσμο στην Καστοριά, εκεί όπου για άλλη μια χρονιά θα πραγματοποιηθούν τα Ραγκουτσάρια.

Το φημισμένο έθιμο θα διεξαχθεί φέτος το τριήμερο 6-7-8 Ιανουαρίου 2018 και αναμένεται να φέρει στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την ψυχή τους σε ένα τριήμερο γλέντι.

Δείτε επίσης:   Καστοριά: Με απαράμιλλη ομορφιά

Μια… γεύση πήραν οι Θεσσαλονικείς σήμερα που βίωσαν λίγη από την «μαγεία» που έχουν τα Ραγκουτσάρια.

Το Life-Events.gr βρέθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους και εκτός από τις εικόνες συνομίλησε με τον αντιδήμαρχο της Καστοριάς, Λάζαρο Ζήση, που αναφέρθηκε στη γιορτή και έκανε ανοικτή πρόσκληση σε όλους να βρεθούν το τριήμερο των Φώτων στην πόλη.

Ο Λάζαρος Ζήσης, αντιδήμαρχος τουρισμού της Καστοριάς κάλεσε όλους τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν την Καστοριά τις ημέρες που γίνονται τα ραγκουτσάρια, ένα έθιμο που συνεχίζεται, όπως λέει, για περισσότερα από 100 χρόνια.
«Σήμερα ήρθε η Καστοριά στη Θεσσαλονίκη για να την αναστατώσει. Αυτό το κάνουμε τα τελευταία 4 χρόνια για να δείξουμε τα καστοριανά ραγκουτσάρια σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ζησης.

video voria.gr

zisis-lazaros-mpoutaris zisis-mpoutaris

1712-ragkoutsaria-1

1712-ragkoutsaria-2

1712-ragkoutsaria-3

1712-ragkoutsaria-4

 

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria