ΔΕΔΑ σε δημοσιογράφους: Το δημοσίευμά σας για τον αποκλεισμό της Καστοριάς είναι εντελώς λανθασμένο. Επαναδιατυπώστε! - OlaDeka

ΔΕΔΑ σε δημοσιογράφους: Το δημοσίευμά σας για τον αποκλεισμό της Καστοριάς είναι εντελώς λανθασμένο. Επαναδιατυπώστε!

Απάντηση κόλαφος στα fake news!

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας για τον αποκλεισμό της Καστοριάς, θα θέλαμε να σας
ενημερώσουμε ότι είναι εντελώς λανθασμένο και επιτρέψατέ μας να σας ζητήσουμε επαναδιατύπωση και επανέκδοση του άρθρου.
Το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ δομείται σε δύο στάδια ˙ το πρώτο στάδιο, αφορά στην κατασκευή Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου και στη σύνδεση καταναλωτών αποκλειστικά στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα αυτά είχαν σχεδιαστεί ήδη από το 2012 – 2013 και η ΔΕΠΑ από την εποχή εκείνη ήταν σε επαφή με τις εν λόγω Περιφέρειες για την υλοποίησή τους. Έτσι λοιπόν η επιλογή των περιοχών έγινε αφενός μεν επειδή είχαν αναμορφώσει τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 οπότε μπορούσαν να εντάξουν το έργο ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στους προϋπολογισμούς τους και αφετέρου δε διότι στις περιοχές αυτές υπήρχε η βασική υποδομή δικτύων Φυσικού Αερίου για την τροφοδότηση των αστικών ιστών των πόλεων.

Η ανάπτυξη Δικτύων Διανομής στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα σε εκείνες που δε διαθέτουν δίκτυο τηλεθέρμανσης επικαιροποιήθηκε μετά τη σύσκεψη του Ιουνίου στο ΥΠΕΝ που έγινε με την παρουσία του Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη και των στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη σχετική απόφαση να μετατραπούν τα βανοστάσια GBV23 και GBV21 σε σημεία εξόδου από τον αγωγό ΤΑP, οπότε πραγματοποιήθηκε γρήγορα η αναμόρφωση του 5ετούς Προγράμματος Ανάπτυξης των Δικτύων Διανομής που υπέβαλλε η ΔΕΔΑ για έγκριση στη ΡΑΕ προκειμένου να συμπεριληφθεί η ανάπτυξη Δικτύων Διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Καστοριάς, στο Άργος Ορεστικό, στην περιοχή Μανιάκοι και στην πόλη των Γρεβενών.
Επιπλέον είναι σκόπιμο να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Ανάπτυξης που υπέβαλλε η ΔΕΔΑ θα πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να έρθει νωρίτερα η ημερομηνία έναρξης των κατασκευών, δηλαδή στο Α’ εξάμηνο του 2019 αφού όπως έχει γίνει γνωστό καλύφθηκε η βασική προϋπόθεση της αναθεώρησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να συμπεριληφθούν επιχορηγήσεις των έργων διανομής της ΔΕΔΑ με το ποσό των 12 εκ. €.

deda

 

23843332_10212398325807048_2032617067953050466_n

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria