Πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων του Κοινωνικού Μερίσματος - OlaDeka

Πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων του Κοινωνικού Μερίσματος

Πάνω από 700.000 αιτήσεις έχει δεχθεί το www.koinonikomerisma.gr με περισσότερες από 300.000 από αυτές, να έχουν ήδη εγκριθεί και αναμένονται να υποβληθούν αιτήσεις από 1.250.000 νοικοκυριά.

«Μέχρι στιγμής το σύστημα έχει δεχθεί 700.000 αιτήσεις από το βράδυ της Δευτέρας που άνοιξε η πλατφόρμα. Ωστόσο ο αριθμός μοναδικών χρηστών οι οποίοι μπήκαν στο σύστημα είναι 1,5 εκατομμύριο», σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρέλλα Γενικό, Γραμματέα Πρόνοιας.

«Περίπου ένα 18% από τις 600.000 έχουν απορριφθεί ήδη και το υπόλοιπο κομμάτι στην πραγματικότητα είναι σε αναμονή για δεύτερη ενέργεια», είπε ο κ. Καρέλλας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε περίπτωση λάθους όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, ο ενδιαφερόμενος ακυρώνει την προηγούμενη αίτηση και υποβάλλει καινούργια.

«Στις 12 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα οπότε και κλείνει το σύστημα από το πρώτο λεπτό της 13ης, μέχρι 20-21 θα έχουν γίνει οι πιστώσεις και όλοι μαζί σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα εξαγγελθεί θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους», ανέφερε.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα όπου η εφαρμογή ζητάει τη συναίνεση από τα προστατευόμενα. «Αυτό μέχρι το μεσημέρι θα έχει λυθεί», ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Καρέλλας.

Μίλησε για διαδικασία που τρέχει, όπως για παράδειγμα στην εφαρμογή προστέθηκε χθες το βράδυ πεδίο το οποίο δίνει τη δυνατότητα να συμπληρωθεί η απόκτηση νέου μέλους εντός του 2017.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών οι οποίοι και θα δικαιούνται το μέρισμα θα το πάρουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους απλώς θα το πάρουν με το ίδιο τρόπο που παίρνουν τη σύνταξη οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria